Vse najboljše slovenskemu športu!

Prvi jesenski dan bo v Sloveniji odslej še bolj slavnosten. Poseben. Na ta dan namreč obeležujemo novinca med slovenskimi prazniki – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA. 

Aktiven življenjski slog že zdaleč ni zgolj domena vrhunskih športnikov. So pa slednji tisti, zaradi katerih je zanimanje zanj toliko večje. Vsak večji uspeh slovenskih ambasadorjev v svetu prinese povečano zanimanje za posamezno športno dejavnost. In, jasno, tudi za šport, gibanje, aktivnost na splošno. Z naslovom evropskih prvakov leta 2017 je bila to košarka, ob prejemu srebrnih (2004) in bronastih (2017) medalj rokometaši, letos se vse vrti »s pedali« in rumeno barvo.

Tudi ženski rokomet je imel svoje vrhunce. Članska reprezentanca Slovenije, katere ogrodje sestavljajo sedanje in nekdanje igralke RK Krim Mercator, bo konec leta nastopila na petem zaporednem velikem tekmovanju. Ljubljanski rokometni velikan in daleč najboljši slovenski ženski rokometni klub, ki je kar dvakrat osvojil naslov najboljše ekipe elitne Lige prvakinj, je v 36 letih obstoja pospravil preko 50 domačih pokalov ter priznanj. Ravno letošnje leto bo v znamenju 20. obletnice zmage nad danskim Viborgom, ki je »tigricam« prinesla prvi naziv evropskih prvakinj in velikega slavja na Kodeljevem (leta 2001).

Danes jedro ekipe predstavlja njen podmladek

Ta deluje pod blagovno znamko Krim Junior in šteje kar 11 tekmovalnih ekip v vseh razpisanih starostnih kategorijah Rokometne zveze Slovenije. V okviru Krimove Rokometne šole klub omogoča brezplačno vadbo na številnih ljubljanskih osnovnih šolah. Mladim rokometašicam želimo ponuditi pogoje za razvoj vrhunske športne ustvarjalnosti. Tako z izborom kadrov, ki delujejo z mladimi, kot s številnimi aktivnostmi, ki so izjemnega pomena pri razvoju mladega športnika, njegovega telesa in njegove osebnosti. Želimo, da se v okviru #KrimovaDruzina vsaka članica počuti pomembna, zaželjena ter da vsaka predstavlja pomemben kamenček v našem mozaiku. Mesto Ljubljana nam nudi odlične pogoje za uresničevanje vsega naštetega,” pojasnjuje Deja Ivanovič, športna direktorica kluba, ki mu je tudi sama zvesta že vrsto let.

Krimovo prepoznavno modro-roza kombinacijo ponosno nosijo številne športnice in kup usposobljenega in kakovostnega trenerskega kadra, ki je prepoznaven in opazen tudi širše, ne zgolj v domovini. Plod domače rokometne šole je tudi sedem aktualnih članskih igralk – Nina Žabjek, Hana Vučko, Ema Abina, Laura Cerovak, Hana Gjerek, Tija Gomilar Zickero in Manca Jurič.

Šport je način življenja

Šport niso samo uspehi, posamezniki, lovorike. Šport je način življenja. Je druženje. Smisel. Za marsikoga skoraj vse. Šport so vrednote, med katerimi izstopajo predanost, poštenost, delavnost, »fair play«, tekmovalnost, zagrizenost, vztrajnost. Šport je želja po napredku. Šport je navijaštvo. Šport so sanje. In uresničitev njih je cilj vsakega tekmovalca. Šport je tudi prijateljstvo. In so porazi, izkušnje.

Tudi kolektiv #KrimovaDruzina želi ob današnjem dnevu vsem izpolnitev vaših sanj in vse najboljše slovenskemu športu!