Izjava za javnost: Krim Mercator v karanteni

Žal je dvoboj med Ljubljančankami in rokometašicami iz Rostov-Dona poleg veselja ob osvojeni točki prinesel tudi skrb v teh že tako večini nič kaj prijaznih časih – na poti v domovino se je na testiranju na letališču v Frankfurtu namreč izkazalo, da je bila ena oseba v Krimovi delegaciji pozitivna na Covid-19.

Rokometašice Krima Mercatorja so minuli konec tedna v Rusiji odigrale drugo tekmo Delo EHF Lige prvakinj in z zadetkom v zadnji sekundi osvojile prvo točko v najbolj kakovostnem ženskem klubskem tekmovanju.

Krimovke so bile po protokolu evropske sezone 2020/21 pred odhodom v Rusijo že testirane. Vsi testi so bili negativni. Na poti nazaj v Slovenijo pa je bil en test pozitiven. Ekipa je zaradi stika z okuženo osebo že v odrejeni 10-dnevni karanteni, prekinjen je trenažni proces, prav tako bo prestavljena sobotna tekma Lige prvakinj proti danskemu Esbjergu.

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: »Vedeli smo, da možnost takšnega razpleta v obdobju pandemije obstaja, a si tega, jasno, nikakor nismo želeli. SIla neprijetno je, da se nam je to zgodilo ravno v času, ko smo v naletu in kažemo zares dobre igre ter povzročamo obilico težav nekajkrat bogatejšim klubom. Naša delegacija je bila v Rusiji, ki je na seznamu rdečih držav, izpostavljena najvišji stopnji tveganja. Nihče ne ve, v kakšnem stanju bo ekipa po 10-dnevni karanteni, brez pravega trenažnega procesa, vsekakor pa brez kolektivne vadbe in treninga z žogo. V teh trenutkih bi si še toliko bolj želeli, da bi se tekmovanje odvijalo v obliki turnirjev, na katerih bi precej bolje in bolj zanesljivo zagotovili varnost nastopajočih ter nemoteno izvedbo dvobojev.«