Van Kreij in Pletikosić podaljšali, prihajata še dve novinki

Ekipa Krima Mercatorja za tekmovalno sezono 2021/22 dobiva nove obrise. V dresu tigric ostajata nizozemska reprezentantka Harma van Kreij in srednja zunanja Matea Pletikosić. Dvojici se bosta pridružili še dve novinki, Barbara Arenhart v vratih ter srednja zunanja Andrea Lekić. Četverica bo skupaj z Dragano Cvijić in Tjašo Stanko del ekipe za sezono 2021/22.

Arenhartova je v tej sezoni na enajstih tekmah zbrala že preko 100 obramb, blestela je proti danskim tekmicam v Ligi prvakinj, ko je ubranila kar 46 % strelov. Brazilka v dresu črnogorske Budučnosti povprečno ustavi 10 poskusov na srečanje. Vratarka je svoje izkušnje nabirala tudi na Madžarskem, v Avstriji, Romuniji, na Norveškem in v Španiji. V reprezentančnem dresu je zbrala 166 nastopov. Osvojila je tudi deset zlatih medalj in eno srebrno. Poleg odličij je bila petkrat nagrajena – izbrana je bila v all star ekipo svetovnega prvenstva leta 2013 ter Pan ameriškega prvenstva štiri leta kasneje. Leta 2016 je bila najboljša vratarka Turnirja štirih narodov. Spomin iz Avstrije sta tudi naslov najboljše vratarke in rokometašice leta 2013. Kapetanka brazilske reprezentance bo v Ljubljani med vratnicami stala eno sezono z možnostjo podaljšanja za še eno.

Andrea Lekić znova na Krimu

Identično pogodbo ima Lekićeva, sicer ljubljenka ljubljanskega občinstva, ki se v dres Krimovk vrača po sezoni 2010/11. Sedeminsedemdesetica v dresu Budučnosti je v tekoči evropski sezoni na sedmih tekmah dosegla 41 golov, največ na novembrski tekmi proti madžarskem Györu (11). Svoje izkušnje je nabirala tudi v Romuniji in na Madžarskem. Največ sezon je igrala za makedonski Vardar. Na 122 tekmah v dresu srbske reprezentance je dosegla kar 556 golov, v žepu ima srebro s svetovnega prvenstva izpred osmih let. Leta 2009 je prvič resneje opozorila nase z MVP nazivom regionalne lige, kasneje nanizala številne nagrade in priznanja. Kar sedemkrat je bila srbska rokometašica leta, leta 2013 pa je prejela je tudi IHF priznanje za najboljšo igralko sveta.

V najuspešnejšem ženskem rokometnem kolektivu v Sloveniji ostajata tudi Pletikosićeva, ki je na dosedanjih evropskih prizoriščih dosegla 31 golov, in nizozemska enajstica na poziciji leve zunanje jih je prispevala 26. Slednja je bila najbolj razpoložena ravno proti sobotnim tekmicam iz Rusije, medtem, ko se je devet centimetrov nižja rokometašica razigrala proti Bukarešti, Bietingheimu in Metzu. Dvojica ostaja v Ljubljani še eno sezono.

Andrea Lekić, okrepitev RK Krim Mercator: “Vesela sem vrnitve v Ljubljano, tukaj se počutim, kot doma. Klub ima visoke cilje in dala bom vse od sebe, da se bomo konec sezone lahko skupaj veselili.”

Harma van Kreij, RK Krim Mercator: “Treniranje in igranje v Krim Mercatorju mi omogoča, da izboljšam svojo igro, napredujem kot rokometašica in oseba. Zelo sem vesela, da še eno leto ostajam v Ljubljani. Tudi mesto je prijetno in tukaj se počutim kot doma.”

Matea Pletikosić, RK Krim Mercator: “Zelo sem vesela, da v klubu ostajam še eno leto. Delamo zelo dobro in tukaj vidim priložnost, da napredujem. To sta glavna razloga, zaradi katerih sem želela ostati. Veliko mi pomenijo tudi cilji, ki jim bomo sledile prihodnjo sezono. Veselim se, da bom del njih. Še bolj kot o prihodnji, pa sem z mislimi v tekoči sezoni, kjer imamo pred sabo še nekaj priložnosti za nove točke.”

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: Veseli nas, da smo tako zgodaj že uspeli dodobra popolniti ekipo za prihodnjo sezono. Z nekaterimi smo še v dogovorih in vse kaže, da bomo do konca tega meseca že lahko postregli s kompletnim spiskom igralk. Igralke v Ljubljano prihajajo z navdušenjem nad mestom (predvsem tiste, ki se vračajo ali ostajajo), odličnimi pogoji za delo in njihov razvoj. “