Optimistično na tekmo proti Rusinjam

Rokometašice Krima Mercatorja v 13. kolu DELO EHF Lige prvakinj v Ljubljani gostijo ruski Rostov Don. Tekma bo na sporedu v soboto, 6. februarja, ob 16. uri. Zaradi zasedenosti Stožic bo dvoboj izjemoma v Hali Tivoli. Za tigrice, ki so tekmicam na prvem srečanju že odvzele točko, boste lahko navijali preko televizijskih zaslonov na Arena Sport 1.
DELO EHF LIGA PRVAKINJ
HALA TIVOLI
Krim Mercator
16.00
Rostov-Don (RUS)
Sobota, 6. februar 2021

Tekmice so, z dvema odigranima tekmama manj, trenutno vodilne v skupini A. Ob sedmih zmagah imajo tudi en neodločen rezultat (23:23), do katerega so v Rusiji prišle ravno Krimovke, ki so si 19. septembra v zadnji minuti tekme priborile prvo točko v sezoni 2020/21.

Rusinje so leto 2021 začele z minimalnim porazom proti Metzu ter zmago nad Nemkami, Krimovke pa so na treh dvobojih iztržile točko.

Na prvem medsebojnem obračunu sta bili pri tekmicah najbolj razigrani Anna Vyakhireva, ki je dosegla kar 10 golov, polovico manj jih je dodala Anna Sen. Še bolj razpoložena rokometašica Rostov Dona je Iuliia Managarova, ki je bila septembra natančna štirikrat, v sezoni že 42-krat. Najnevarnejši strelki ljubljanskega moštva sta Oceane Sercien Ugolin z 51 in Samara da Silva Vieira z 48 zadetki. V ekipi krimovk pa tokrat žal ne bo kapetanke, Nine Žabjek, ki si je na tekmi proti Esbjergu poškodovala komolec.

Sogovornica današnje novinarske konference, Matea Pletikosić bo, skupaj s Harmo van Kreij ostala v Ljubljani še eno sezono. Dvojici, ki je podpisala enoletno podaljšanje pogodbe, se bosta v sezoni 2021/22 pridružili še dve okrepitvi – Barbara Arenhart v vratih ter srednja zunanja Andrea Lekić. Več o tem si preberite TUKAJ. 

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Na prvi tekmi smo jim odvzeli veliko točko. Motor ekipe je vsekakor Vyakhireva in bo nevarna tudi tokrat, a bo za točke potrebno ustaviti celotno zunanjo linijo.”

Matea Pletikosić, leva zunanja RK Krim Mercator“Morale bomo biti maksimalno fokusirane, motivirane in razigrane na vseh položajih. Ustaviti bo potrebno ne le Vyakhirevo, temveč vsako, ki bo stopila na igrišče. Glede podaljšanja pogodbe moramo povedati, da se tukaj počutim odlično in sem vesela, da bom del ambicij za sezono 2021/22.”

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: “Veseli nas, da uspešno sestavljamo ekipo za prihajajočo sezono. Van Kreijeva bo tretjo sezono nosila naš dres. V tem času je zelo napredovala. Zadovoljni smo tudi, da ostaja z nami Pletikosićeva. V pomoč Risovićevi prihaja Arenhartova, ki odlično brani v Budućnosti, veseli tudi vrnitev Lekićeve.”