V Stožice prihaja vodilna ekipa skupine A

Rokometašice Krima Mercatorja po prostem koncu tedna v 7. krogu elitne Lige prvakinj čaka domača tekma proti CSM Bucuresti. Tekma proti tekmicam iz Romunije bo na sporedu v soboto, ob 18. uri. V neposrednem prenosu si jo lahko ogledate na TV Arena Sport 1.
DELO EHF Liga Prvakinj
Arena Stožice
Krim Mercator
18.00
Bukarešta (ROM)
Sobota, 7.november 2020

Štiri zmage in tesen poraz proti norveškemu Vipersu je statistika tokratnih tekmic, ki so nevarne predvsem z leve pozicije. Izkušeni Siraba Dembélé Pavlović in Cristina Georgiana Neagu, ki je na vsega treh tekmah dosegla 28 golov, skupaj z Brežičanko Barbaro Lazović tvorijo strelsko najnevarnejši trojček.

V sezoni 2018/19 sta se ekipi dvakrat že pomerili in si zmagi razdelili – na prvi tekmi so bile z 32:26 boljše Romunke, na povratni na Kodeljevem so s 23:22 slavile tigrice. V dveh sezonah pred tem je razmerje zmag 4:0 za sobotne gostje.

Ljubljanske predstavnice so imele pred evropsko preizkušnjo tekmovalno prost teden, saj je bilo domače prvenstvo zaradi zdravstvenih težav in odrejenih karanten za 14 dni zamrznjeno. So pa te dni izkoristile za priprave na tekmice, s katerimi se bodo pomerile dvakrat, najprej v Stožicah, nato še na gostovanju v romunski prestolnici.