Tigrice v soboto proti vodilni Bukarešti

Rokometašice Krima Mercatorja v 7. krogu elitne Delo EHF Lige prvakinj čaka domača tekma proti CSM Bucuresti. Dvoboj s tekmicami iz Romunije bo, jasno, žal, pred praznimi tribunami Arene Stožice, na sporedu v soboto ob 18.00. V neposrednem prenosu si ga lahko ogledate na Arena Sport 1.
DELO EHF Liga Prvakinj
Arena Stožice
Krim Mercator
18.00
Bukarešta (ROM)
Sobota, 7.november 2020

Izbranke gostujočega trenerja Adriana Vasile so v tej sezoni najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini zabeležile štiri zmage in tesen poraz proti norveškemu Vipersu. Največje orožje dvajanstega stratega romunske ekipe, katere začetki segajo v leto 2007, prihaja z leve stani. Izkušeni Siraba Dembélé Pavlović in Cristina Georgiana Neagu, ki je na vsega treh tekmah dosegla 28 golov, skupaj z Brežičanko Barbaro Lazović tvorijo strelsko najnevarnejši trojček.

Če k njim prištejemo še hrvaško vratarko Jeleno Grubišić, katere učinkovitost je glede na število doseženih golov tekmic naravnost neverjetna (na eni od tekem je ubanila kar 14 strelov z neverjetnim odstotkom 45,1 %), bodo Bregarjeve rokometašice imele ta konec tedna težko nalogo. A proti ekipi, v kateri je tudi stara Krimova “slovenska” znanka Elizabeth Omoregie, nikakor niso brez možnosti.

 

Štiri Tigrice z dvomestnim strelskim izkupičkom

Krimovke se po rožnatem oktobru vračajo v modre drese – so dosegle Matea Pletikosić (14 golov), Samara da Silva Vieira (27), Oceane Sercien Ugolin (23) in Harma van Kreij (14). Prvo ime med vratnicami, Jovana Risović, pa je blestela na proti Nemkam, ko je ubranila kar 12 strelov (34,3-odstotna učinkovitost).

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: »Še vedno smo pod vtisom zadnje tekme, ko smo zadnjih 14 minut odigrali zelo slabo. Premor nam je dobro prišel, opravili smo nekaj odličnih treningov in se na sobotno tekmo proti ekipi iz Bukarešte dobro pripravili. Veseli me, da so vsa dekleta zdrava in brez poškodb. Verjamem v to, da se bomo tekmicam dobro zoperstavili.«

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator: »Veseli me, da se vračamo v tekmovalni ritem. Ekipa Bukarešte velja za favorita, a bomo tudi me dale vse od sebe. Presenetiti bomo skušale z dobro igro in borbenostjo.«