V slovenskem dresu kar štirinajst krimovk

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja in hkrati tudi selektor Slovenije, je na zbor članske izbrane vrste, ki jo konec tedna čakata dve pripravljalni tekmi na Nizozemskem, vpoklical štiri tigrice. Na krajših pripravah je tudi deseterica kadetinj in mladink.

Članice so se v Stožicah zbrale že v ponedeljek, poleg treningov in uigravanja jih čakata še dve tekmi. Izbrana vrsta se bo v petek, 19. marca, ob 19. uri ter v nedeljo, ob 16. uri, pomerila z Nizozemkami, za katere je vpoklic prejela tudi Harma van Kreij. Bregar je na reprezentančni zbor povabil Emo Abina, Majo Svetik, Valentino Klemenčič in Natašo Ljepoja.

Uroš Bregar, selektor slovenske ženske reprezentance: “Priprave v Ljubljani so nam dobro dele. Veseli me, da se nam je na treningih znova pridružila Teja Ferfolja, ki je eden stebrov naše obrambe. Reprezentanci se bo znova pridružila v aprilu, ko nas čakajo kvalifikacije za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. Priprave tega tedna bomo nadaljevali na Nizozemskem, kjer bomo igro s treningov lahko preizkusili tudi na dveh prijateljskih tekmah z gostiteljicami.”

Na pripravah tudi deseterica kadetinj in mladink

Krajše priprave s pričetkom 18. marca na Rogli čakajo kadetsko izbrano vrsto. Šest treningov bodo opravile Gala Kličič, Nika Ocepek, Nika Bolčič, Ina Simič in Danaja Sivka Jovič.

Zbrala se je tudi mladinska reprezentanca, ki se bo do nedelje, 21. marca, mudila v Ormožu. Na seznamu reprezentance, kjer delujeta tudi pomočnica selektorja Natalija Derepasko in fizioterapevt Anže Dolničar, je peterica mladih krimovk – Ana Jarc, Nika Simšič, Tia Kralj, Tia Tomc in Neja Polak.

Mlajši reprezentanci selekciji se bosta srečali tudi v aprilu in maju. Štiridnevne priprave so predvidene med 2. in 5. aprilom, tridnevne pa med 7. in 9. majem.