V prestolnici še Anna Dobrić in Branka Konatar

V Krimu Mercatorju, kjer nestrpno pričakujejo današnji žreb skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj, so pred začetkom priprav na dolgo sezono poskrbeli za novi okrepitvi. V prestolnici bosta zaigrali tudi mladi in nadarjeni rokometašici – krožna napadalka Anna Dobrić in krilna igralka Branka Konatar.

Branka Konatar je v sistemu igre, ki ga pri Budućnosti goji Dragan Adžić, predstavljala  zelo pomembno vlogo tako v obrambi, kot tudi v napadu in prinesla veliko osvežitev v igri Črnogork. Žal si je četrtfinale najmočnejšega klubksega rokometnega tekmovanja v tej sezoni izmuznilo, saj zaradi novega koronavirusa v tej sezoni ne bo zaključnega turnirja.

Anno Dobrić je slovenska rokometna javnost spoznala v dresu Žalca, kamor je prišla iz hrvaškega Zameta. Pri tretjeuvrščeni ekipi minule sezone je visokorasla hrvaška rokometašica predstavljala pomembno silo v obrambi in napadu. Pred koncem sezone se je spoznala tudi z novimi soigralkami in strokovnim vodstvom.

Zaradi obvezne 14-dnevne samoizolacije so nekatere Tigrice že prispele v Ljubljano, kjer bomo s skupnimi pripravami na novo sezono začeli 8. julija. Pomembna pa je tudi današanja sreda, saj bodo Tigrice dobile evropske nasprotnice za novo evropsko sezono, ki že v prvem delu tekmovanja prinaša kar 14 evropskih dvobojev. Imena vseh možnih nasprotnikov najdeš TULE.

Branka Konatar, krilna okrepitev Krima Mercatorja:
“Želim, da bi se moja rokometna kariera še bolje razvila, zato Krim Mercator smatram za pomemben korak na moji poti. Ekipo dobro poznam, saj se velikokrat srečujemo na pripravah in tekmovanjih. Želim si, da bodo z mojim prihodom zadovoljni tudi v klubu. Pripravljena sem na nove izzive, dala bom vse od sebe.”

Anna Dobrić, nova krožna napadalka Krima Mercatorja:
“Do dogovora s Krimom je prišlo po tem, ko me je opazil trener Uroš Bregar in želel, da bi bila del ekipe v naslednji sezoni. Velika čast je igrati v klubu s tako pomembno zgodovino. Že, ko sem pred dvemi leti prvič prišla v Slovenijo je bil moj cilj igrati tu, zato sem še bolj ponosna, da bom dejansko dobila priložnost za igro. Pričakujem razburljivo in zahtevno sezono, saj nas v Ligi prvakinj čaka zelo veliko močnih tekem. Nakatere mlajše soigralke poznam iz kadetskih in mladinskih reprezentančnih selekcij, preostale pa sem bolje spoznala v zadnjih mesecih.”

ROKOMETNA IZKAZNICA BRANKE KONATAR
Datum rojstva: 2.11.1999, Podgorica, Črna gora

Pozicija: krilna igralka
Višina: 170 cm

Nekdanji klub: Budućnost (Črna gora)

 

ROKOMETNA IZKAZNICA ANNE DOBRIĆ
Datum rojstva: 9. avgust 1998, Rijeka, Hrvaška

Pozicija: krožna napadalka
Višina: 180 cm

Nekdanji klubi: RK Labin, RK Zamet (Hrvaška), RK ZD Žalec