Evropski žreb Tigricam namenil skupino A

Na sedežu EHF so opravili prvo pomembno dejanje nove sezone Delo EHF Lige prvakinj. Tigrice, ki so žreb dočakale v četrtem bobnu, se bodo v popolnoma spremenjenem formatu pomerile proti Metzu, Rostov-Donu, Vipersu, Esbjergu, FTCju, Bukarešti in Bietigheimu.

Najmočnejše rokometno tekmovanje bo v novi preobleki že v prvem delu tekmovanja postreglo s štirinajstimi koli in bo tako daljše, kot sta bila skupinski in glavni del v zadnjih nekaj sezonah. Med šestnajsterico samih izjemnih evropskih ekip so že 26. sezono zapored tudi naše rokometašice.

Ker se v skupinskem delu med seboj ne smejo pomeriti ekipe iz istih držav, so odgovorni najprej izpeljali žreb prvih dveh bobnov. Iz prvega bobna sta v skupini A, kjer bodo igrale tudi naše rokometašice, prva pristala francoski Metz in ruski Rostov-Don.

Iz drugega bobna sta naslednji dve mesti zasedli skandinavski zasedbi – norveški Vipers in danski Esbjerg, nato pa je sledil delegiran del žreba. Zaradi nacionalne kvote so peto, šesto in sedmo mesto skupine A zasedli madžarski FTC, romunska Bukarešta in nemški Bietigheim.

Tik pred koncem žreba sta imeni nasprotnic čakala le še Krim Mercator in Podravka Vegeta. Tigricam je pripadlo mesto v skupini A, hrvaški ekipi pa v skupini B.

Ljubljanske rokometašice bodo priprave pred novo zahtevno sezono začele prihajajočo sredo, 8. julija. Evropska sezona se bo začela sredi septembra in se nato zavlekla vse do sredine februarja. Razpored tekem bo znan v prihodnjih dneh.

Skupina A: Metz Handball (Francija), Rostov-Don (Rusija), Vipers Kristiansand (Norveška), Team Esbjerg (Danska), FTC-Rail Cargo Hungaria (Madžarska), CSM Bucuresti (Romunija), SG BBM Bietigheim (Nemčija), RK Krim Mercator (Slovenija).

Skupina B: SCM Ramnicu Valcea (Romunija), Györi Audi ETO KC (Madžarska), WHC Budućnost (Črna gora), BV 09 Borussia Dortmund (Nemčija), CSKA (Rusija), Brest Bretagne Handball (Francija), Odense Handbold (Danska), HC Podravka Vegeta (Hrvaška).

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Na prvo oko je morda nekoliko lažja skupina B, saj v njej igrata Borrusia in CSKA – obe novinki v Delo EHF Ligi prvakinj, a vsako sezono je zasedba ekip močnejša in tekme vse težje. Naloga na nobenem evropskem dvoboju ni lahka, a dobro smo sestavili ekipo in verjamem, da se bomo z dobrim delom lahko kosali z vsakim nasprotnikom.”

Nina Žabjek, sredna zunanja igralka Krima Mercatorja:
“Žreb nam je namenil zelo težko skupino, kot vedno bomo morali porabiti vse svoje moči. Nova sezona v Ligi prvakinj bo zelo dolga in čaka nas ogromno zanimih tekem. Vsa dekleta že komaj čakamo, da se čez en teden znova začnejo treningi. Obljubljamo, da se ne bomo predale vse do konca!”