V nedeljo popravni izpit proti danskemu Odenseju

Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo, 11. decembra, ob 16.00 čaka druga tekma z ekipo Odense Håndbold v le tednu dni. Prva se sicer ni končala po njihovih željah, a predstava, ki so jo pokazale v prvem polčasu je dokaz, da so tigrice povsem konkurenčne evropski eliti. Za prihajajoče gostovanje tako napovedujejo trd boj za zelo pomembni evropski točki.
EHF LIGA PRVAKINJ
Sydbank Arena, Odense
Odense (DAN)
16.00
Krim Mercator
Nedelja, 11. december 2022

 

Sedem tekem je še ostalo v skupinskem delu EHF Lige prvakinj. Sedem tekem, da se Krimovke povzpnejo med najboljših šest ekip skupine A, ki bodo napredovale v nadaljevanje najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Marsikdo bi mislil, da se pred vstopom v drugo polovico sezone spopadajo z rezultatskim pritiskom, a temu ni tako: »Odgovornost je tista, ki jo nosimo s sabo. Odgovornost, da naredimo vse, kar se pred posameznim obračunom dogovorimo,« pojasni Sanja Radosavljević, ki se je v nedeljo z dvema zadetkoma vrnila na evropski klubski parket.

Kljub njeni pomoči pa varovankam Dragana Adžića ni uspelo preskočiti aktualnih danskih prvakinj. »Odense Håndbold je potrdil svojo kakovost. Ima vrhunske igralke, ki smo jih 50 minut uspeli zaustavljati, v zaključku pa je tekmo odigral bolje od nas,« razmišlja glavni trener Krima Mercatorja. Obramba 5:1 v drugi polovici dvoboja je bila tista, ki je odločila srečanje. »Obrambi tekmic smo v tem tednu posvetili veliko pozornosti. Dobro smo trenirali in našli nekaj rešitev, zdaj pa je na nas, da to pokažemo še na parketu,« teden opiše Maja Svetik in doda: »Če se bomo držale dogovorov in pokazale našo pravo energijo, verjamem, da lahko Dankam konkuriramo do konca. In zmagamo!«

Tigrice se na pot proti novi preizkušnji odpravljajo v zgodnjih petkovih urah, nedeljska tekma pa se bo v Sydbank Areni začela ob 16.00. Neposredni prenos bo na Arena Sport 1.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Odense Håndbold je potrdil svojo kakovost. Ima vrhunske igralke, ki smo jih 50 minut uspeli zaustavljati, v zaključku pa je tekmo odigral bolje od nas.«