V modrem tudi francoska državna prvakinja Laura Kamdop

V prihodnji sezoni bomo bogatejši za izkušnje in znanje francoske reprezentantke Laure Kamdop. 25-letna in 182 centimetrov visoka rokometašica, ki se najbolje znajde na šestmetrski črti je celotno kariero preigrala v enem najboljših francoskih klubov, Fleury Loiret. V igri Krimovk bo predstavljala pomemben člen tako v obrambi, kot na poziciji krožne napadalke.

Laura Kamdop je v francoskem državnem prvenstvu večkrat zaigrala proti Nini Jeriček, s svojim klubom pa je bila večkrat med najboljšimi v domovini in tudi na evropskem prizorišču. S Fleuryem je državna prvakinja postala v lanski sezoni, v letošnji se za naslov bori proti Metzu. Finalni tekmi bosta na sporedu 14. in 28. maja.

Laura, ki je dres članske reprezentance prvič oblekla pred tremi leti, je na mladinskem evropskem prvenstvu leta 2009 osvojila peto mesto. Tam so bile tudi naše reprezentantke, ki jih je vodil Uroš Bregar, a se niso s Francozinjami niso pomerile.
»Vesela sem, da bom zaigrala za Krim. Gre za velik klub, ki ima odlične pogoje za delo. S klubom, trenerjem in bodočimi soigralkami želim samo najboljše. Tri leta se že poznava z Nino Jeriček, ki je super dekle, zelo je simpatična in veselim se igranja z njo. Devet let sem igrala za Fleury in to bo moja prva izkušnja v tujini. Prepričana sem, da so Ljubljančani prijetni ljudje,« je prve občutke po prihodu v klub opisala Laura.

»Zadnji tekmi v Fleuryu bosta zagotovo nabiti s čustvi. Z mojimi soigralkami si želim osvojiti naslov in se potem prepustiti novim priložnostim v Krimu,« je finalni tekmi Fleurya in Metza še pokomentirala rokometašica, ki je v letošnji sezoni Lige prvakinj zbrala 21 zadetkov.

KAMDOPOsebna izkaznica:
Ime in priimek: Laura Kamdop
Datum rojstva: 14. september 1990
Višina: 182 centimetrov
Pozicija: krožna napadalka
Nekdanji klub: Fleury Loiret Handball
Največji uspehi:
državna prvakinja 2015
pokalna prvakinja 2014
zmagovalka LHF pokala 2015 in 2016
finalistka Pokala pokalnih prvakinj 2015