Po zadnji tekmi sezone zahvala za kapetanko

Krimovke so odigrale še zadnjo tekmo letošnje sezone, a v ospredju ni bil rezultat, pač pa dogajanje po koncu srečanja. Po tradiciji so zadnjo tekmo spremljali številni Krimovci, ki so se po koncu tekme ganljivo poslovili od Tamare Mavsar, ki bo okrepila skopski Vardar in Marije Obradović, ki bo novo sredino poiskala v Franciji.

Tigrice so že v uvodnih minutah nakazale, da jih tudi na zadnji tekmi zanima le zmaga. Povedle so z 8:1, nato pa prednosti niso več izpustile. Ravno ob koncu prvega polčasa je razlika prvič narasla na deset zadetkov, prvih trideset minut se je končalo pri rezultatu 16:6.
V drugem polčasu se razmerje na igrišču ni spremenilo. Krimovke so razliko še povišale, natanko dve minuti pred koncem srečanja sta za »cepelin« poskrbeli Mirjeta Bajramoska in Tamara Mavsar. Izjemna poteza je bila tudi povod, da so navijači preostali dve minuti skandirali ime kapetanke.

Tekma se je končala z rezultatom 29:14. Sedem zadetkov je dosegla Elizabeth Omoregie in postala najboljša strelka tekme. S šestimi ji je sledila Polona Barič, štiri pa so vpisale Tamara Mavsar, Mirjeta Bajramoska in Marija Obradović. Tri zadetke je dosegla Aneja Beganovič, enega Manca Jurič.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE 29:14 (16:6)
ŠD Krim, 80. Sodnika: Nikolič, Pajič

RK Krim Mercator: Jurič 1, Milanović Litre, Mavsar 4, Hrnčič, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 4, Beganovič 3, Marinček, Omoregie 7, Drolc, Koren, Pandžič, Barič 6, Obradović 4, Žabjek.
ŽRK Celje Celjske mesnine: Jakovljevič, Dernovšek, Vrček 4, Regner, Krajnc, Močič, Pišek, Zupančič 1, Cvikl, Jankovič 6, Cvetko, Tržan 3.

Sedemmetrovke: Krim 2 (2), Celje 6 (4)
Izključitve: Krim 2 minuti, Celje 2 minuti

Prva ekipa je z domačo zmago proti Celjankam zaključila letošnje nastope, a številna dekleta čaka še nekaj dela. Mlajše rokometašice čakata še dve tekmi v mladinski konkurenci, kjer bodo potrdile vodilno mesto na lestvici. Reprezentantke pa čakajo še preostale preizkušnje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.