V Ljubljano prihajajo Györi, Thüringer in kvalifikant 2

Na sedežu EHF smo dobili nasprotnike v skupinskem delu elitne Lige prvakinj. Krimovke, ki vstopajo 24. evropsko sezono so žreb pričakale v tretjem bobnu, se bodo znova pomerile proti evropskemu prvaku Györu, nemški ekipi Thüringer in zmagovalcu druge skupine kvalifikacij.

Prek kvalifikacij se lahko v skupino C uvrstijo romunska Craiova, hrvaška Podravka, turška Muratpasa in srbska Jagodina. Prva ima pravico organizacije turnirja Jagodina, sledijo ji Podravka, Craiova in Muratpasa.

Nova evropska sezona se bo začela prvi oktobrski konec tedna. Po šestih odigranih kolih skupinskega dela bodo prve tri ekipe iz vsake skupine napredovale v glavni del tekmovanja, preostale ekipe pa bodo evropsko pot nadaljevale v EHF pokalu.

SKUPINSKI DEL EHF LIGE PRVAKINJ 2018/19:
Skupina A:
Budućnost (ČG), Metz (FRA), Odense (DAN), Larvik (NOR)
Skupina B:Rostov-Don (RUS), Kobenhavn (DAN), Sävehof (ŠVE), Brest (FRA)
Skupina C:Györi (MAD), Thüringer (NEM), Krim Mercator (SLO), kvalifikant 2
Skupina D: Bukarešta (ROM), Vipers (NOR), FTC (MAD), kvalifikant 1

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE LIGE PRVAKINJ:
Skupina 1:
Bietigheim (NEM), Lublin (POL), Salerno (ITA), Bera Bera (ŠPA)
Skupina 2:Craiova (ROM), Podravka (HRV), Muratpasa (TUR), Jagodina (SRB)

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“V Ligi prvakinj nobena skupina ne more biti lahka, saj so povsod vrhunske ekipe. Mislim, da o evropskih prvakih ne rabim izgubljat besed, Thüringer je v Evropi stalnica, vsako sezono potrjujejo, da so dobro organizirani in lahko kotirajo visoko. V kvalifikacijah največ pozornosti namenjam Craiovi, za katero je vrhunska sezona in zmaga v EHF pokalu. Z okrepitvami so postali zelo nevarna ekipa, proti kateri nam ne bo lahko. Prvi cilj je uvrstitev v nadaljevanje, imamo osveženo ekipo, ki bo morala biti že na uvodu sezone pripravljena za največje izzive.”

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
“V Ligi prvakinj ni lahkih tekmecev, saj je to tekmovanje na najvišjem nivoju klubskega rokometa. Dobili smo zanimivo skupino C, igrali bomo proti atraktivnim nasprotnikom, kot je aktualni evropski prvak Györ, ki je po mojem mnenju nesporno favorit skupine. Z ostalima dvema nasprotnikoma pa se bomo borili za mesta, ki vodijo v drugi del tekmovanja.”

Tamara Mavsar, levokrilna rokometašica Krima Mercatorja:
“Vsi vemo, kaj v ženskem rokometu pomeni Györi, ki je naš znanec že kar nekaj sezon. Thüringer je res kakovostna ekipa, proti kateri je na gostovanju zelo težko igrati. Vsi kvalifikanti so zelo zanimivi, pogledujem predvsem proti Craiovi, ki se je po izjemni sezoni še zelo dobro popolnila na vseh položajih. Kljub temu menim, da smo z žrebom lahko zadovoljni, vedno pa je lahko še bolje ali slabše.”