Reprezentantke do brona na sredozemskih igrah

Sredozemske igre so se za žensko reprezentanco začele odlično. Po težko priborjeni zmagi proti Makedoniji so si naše reprezentantke nadele medalje bronastega leska. Izjemno delo je opravila Tjaša Stanko, ki je mrežo zatresla kar dvanajstkrat!

Pot proti bronasti medalji se v katalonski Tarragoni ni začela najlepše. Na uvodni tekmi so svoje mišice pokazale visoko leteče domačinke, ki so slavile z 29:17. A zmage proti Portugalski (29:24), Italiji (33:23) in Grčiji (29:24) so naša dekleta pripeljala v polfinale, kjer so se pomerile proti Črni gori, ki na tekmovanju nastopa z bistveno izkušenejšo postavo.

Drugi poraz dekletom ni vzel volje, motivirane so v tekmi za tretje mesto pričakale Makedonke, ki so nastopile s svojo najmočnejšo zasedbo. Po težki in izenačeni tekmi, ki se je končala z rezultatom 30:29, so se medalj lahko veselile naše reprezentantke. Če je bila na prvih štirih tekmah najboljša strelka Tamara Mavsar, je primat ob koncu prevzela še ena Krimovka, Tjaša Stanko, skupaj sta proti Makedoniji dosegli kar 18 zadetkov.

SREDOZEMSKE IGRE, TEKMA ZA TRETJE MESTO
sobota, 30. junija, ob 17.30
SLOVENIJA : MAKEDONIJA 30:29 (18:16)
Slovenija:
Stanko 12, Mavsar 6, Ahlin 4, Amon 4, Zulić 2, Beganović 2.
Makedonija: Ristovska 7, Gjorgijevska 6, Sazdovska 5, Keramichieva 3, Gakidova 3, Gichevska 3, Borizovska 1, Nolevska 1.