V drugo prek Celja z visoko razliko

Rokometašice Krima Mercatorja so začele zadnji teden tekmovalne sezone 2021/22, v katerem morajo odigrati dve domači tekmi. Na prvi so se pomerile proti celjski ekipi Z'dežele, prikazale pravi obraz in slavile 25. zmago sezone. Podelitev pokala in medalj za 27. lovoriko bo v petek, ob 19.15, po tekmi proti Mlinotestu Ajdovščina.
Krim Mercator - ŽRK Z'dežele 39:18 (20:6)
torek, 24. maj, ob 19.45, Center Stožice – 36 gledalcev
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler - Delegat: Boris Sintič
Krim Mercator: Radosavljević 6, Stanko, Pineau 6, Abina 3, Žabjek, van Kreij 1, Arenhart, Klemenčič 5, Miklič, Ljepoja 7, Varagić 2, Gomilar Zickero 1, Krpež Šlezak 7, Gros, Lekić 1, Svetik.
Z'dežele: Krajnc L., Bon Brzin, Ašič 2, Vrček 1, Regner 3, Tomc 3, Krajn Zagrušovcem 1, Perić, Pišek, Dobnik, Čerenjak, Marković 3, Strnad 3, Krajnc A. 2, Naveršnik.
7-metrovke: Krim Mercator 2 (2), Z'dežele 6 (4)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Z'dežele 6 minut

Po izenačeni petkovi tekmi na Štajerskem, tigrice tokrat ničesar niso prepuščale naključjem. Obramba je bila trdna od prve minute, prednost je hitro rasla – v 13. minuti so ljubljanske rokometašice vodile že s 10:2.

Tudi v nadaljevanju povratnega dvoboja so domače rokometašice držale visok ritem igre in pričakovano visoko slavile proti ekipi, ki se še vedno spogleduje s skokom na drugo mesto.

Nataša Ljepoja in Katarina Krpež Šlezak sta dosegli po sedem zadetkov, glavnino krimovih zadetkov sta prispevali tudi Sanja Radosavljević in Allison Pineau s po šestimi uspešnimi streli.

🏆Krimovke bodo 27. pokal za državne prvakinje dvignile v petek🏆

Zadnji petek v maju za tigrice prinaša zadnjo tekmo aktualne sezone, skupaj bomo lahko proslavili že 27. lovoriko! V Stožicah bo ob 19.15 gostoval ajdovski Mlinotest. Vabljeni, da skupaj proslavimo naslov!

V tej sezoni prvič združena 1. ženska rokometna liga se zaključuje z zanimiv spopadom za drugo mesto. Srebrne medalje imajo v tem trenutku v rokah rokometašice Mlinotesta Ajdovščine, ki so pred zadnjo tekmo pri 32 točkah. Le eno manj imata Z’dežele in Krka, ki se bosta v bitki na vse ali nič pomerila v soboto, ob 18. uri.