Tigrice v prvem krogu SP 93-odstotno uspešne

V sredo, 29. novembra 2023, se je začelo 26. IHF svetovno prvenstvo v rokometu za ženske. Tokrat tudi s kar 14 predstavnicami Krimove družine, ki se bodo v dresih petih različnih državnih reprezentanc potegovale za najvišja mesta. Nove svetovne prvakinje bodo okronane 17. decembra.

Na sceno letošnjega svetovnega prvenstva je od tigric najprej stopila Barbara Arenhart, ki je že uvodoma zasijala. Njena predstava med brazilskima vratnicama je bila polovično uspešna.  S 16 ubranjenimi streli ukrajinskih rokometašic je prispevala velik delež k zmagi s 35:20.

Na tokratnem svetovnem prvenstvu nastopa kar 16 Krimovk, ki zastopajo 5 različnih reprezentanc.

Drugi tekmovalni dan IHF svetovnega prvenstva v rokometu za ženske je bilo na delu še ostalih 15 Krimovk. Itana Grbić in Tatjana Brnović sta s Črnogorkami s 25:11 premagali Kamerun, Aleksandra Rosiak (na fotografiji spodaj) pa je prispevala štiri zadetke za zmago Poljske nad Iranom (35:15).

Aleksandra Rosiak (Foto: Paweł Bejnarowicz / FB)
Aleksandra Rosiak (Foto: Paweł Bejnarowicz / FB)

Odličen začetek Slovenk

Odlično se je na prvem obračunu znašla tudi četa selektorja slovenske reprezentance Dragana Adžića. Valentina Klemenčič, Nina Spreitzer, Tjaša Stanko, Tamara Mavsar, Maja Vojnovič, Alja Varagić, Barbara Lazović in Ema Abina so skupaj zbrale 19 golov, kar je bilo dovolj za končno zmago s 30:24 proti Islandiji. Manca Jurič ni dobila priložnosti za nastop.

Edina rokometašica Krimove družine, ki v prvem krogu ni uspela ujeti dveh točk je bila predstavnica Konga Betchaidelle Ngombele. Kljub kar devetim zadetkom je morala s soigralkami premoč priznati češki izbrani vrsti (22:32).

V drugem krogu skupinskega dela Brazilke čaka obračun s Kazahstanom, Slovenke pa z Angolo. Rokometašice Konga bodo prvo zmago lovile proti Nizozemski, Črnogorke bodo tokrat skušale odpraviti Paragvaj, Poljakinje pa čaka obračun z Japonsko.

Foto: RZS