Tigrice v DP ostajajo neporažene

Rokometašice Krima Mercatorja so na zaostali tekmi 7. kroga državnega prvenstva v Stožicah gostile Velenjčanke. Tekma je postregla z visokim rezultatom, 39:27. Ljubljanske rokometašice, ki po šestih odigranih tekmah ostajajo edina neporažena ekipa, bodo v torek, 12. januarja zaigrale še na gostovanju proti Izoli (18.00)
Krim Mercator : ŽRK Velenje 39:27 (18:10)
ponedeljek, 11. januar, ob 18.00, Center Stožice – brez gledalcev
Sodnici: Tamara Bregar, Karmen Gaber - Delegatka: Saša Sedovšek
Krim Mercator: Dobrić 7, Žabjek 6, Pletikosić 5, Jurič 4, van Kreij 4, Cerovak 4, Klemenčič 4, Keranović 2, Sercien Ugolin 1, Konatar 1, Čuček 1.
Velenje: Pikl 6, Borišek 5, Smonkar 4, Ferenc 4, Priteržnik 3, Tomič 2, Franc 1, Tabakovič 1, Paradiž 1.
7-metrovke: Krim Mercator 6 (4), Velenje 4 (3)
Izključitve: Krim 2 minuti, Velenje 8 minut

Tigrice tudi v novem letu nadaljujejo s prakso igranja tekem državnega prvenstva le dan ali dva po dvobojih Delo EHF Lige prvakinj. Po remiju proti Bietigheimu so tako odigrale zaostalo tekmo proti Velenju.

Hitra igra na obeh straneh je prinesla visok rezultat, Anna Dobrić je dosegla sedem zadetkov, le enega manj pa kapetanka Nina Žabjek.

Priložnost za igro dobile tri mladinske rokometašice

Tudi na tokratni tekmi je domači strateg Uroš Bregar ponudil priložnost nekaterim mladim rokometašicam. Erna Keranović je dosegla dva zadetka, Ela Čuček enega. Zaigrala je še Tinkara Šlosar.

Krimovke bodo v torek, 12. januarja gostovale pri rokometašicam Izole. Obalna zasedba je doslej odigrala devet tekem. Ob dveh zmagah, remiju in šestih porazih je s tremi točkami na osmem mestu. Tekma se bo začela ob 18. uri, ogledati si jo bo mogoče na naši Facebook strani @rkkrim.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.