Tigrice prek Krke do četrtfinala Pokala Slovenije

Po prestavljeni evropski tekmi proti norveškemu Vipersu, so rokometašice Krima Mercatorja na prvo tekmo novega leta čakale le nekaj dni. V osmini finala Pokala Slovenije so tigrice zanesljivo premagale novomeško Krko in se uvrstile med osem najboljših ekip.
Krka NM : Krim Mercator 18:35 (10:16)
ponedeljek, 10. januar, ob 19.15, Center Stožice – brez gledalcev
Sodnika: Boris Košir, Franci Gregorc - Delegat: Boris Sintič
Krka NM: Strajnar, Smonkar 1, Barukčič 5, Novak 3, Fink, Čopi 2, Rudman 5, Uhan 2, Kuralt, Vostić.
Krim Mercator: Jurič 4, Stanko 2, Sercien Ugolin 2, Pineau 1, Abina, Žabjek 2, van Kreij 3, Arenhart, Posavec 6, Klemenčič 4, Miklič, Varagić 3, Polak 2, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 6, Simič.
7-metrovke: Krka 3 (0), Krim Mercator 2 (1)
Izključitve: Krka 2 minuti, Krim Mercator 8 minut
Prva tekma leta 2022 se je začela izenačeno. Tigrice so se naposled odlepile v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, ko so iz prednosti 8:9, skočile na 10:16. V drugem polčasu so krimovke še izdatneje povečale svojo prednost. Ob kratki klopi Krke, ki je tokrat v Stožicah nastopila, kot domača ekipa, so tigrice s hitro igro  prednost povečevale vse do zadnjega sodniškega piska.
 
Za tigrice sta največ zadetkov dosegli Paula Posavec in Katarina Krpež Šlezak, ki sta dosegli po šest zadetkov. Pod štiri sta se podpisali Valentina Klemenčič in Oceane Sercien Ugolin.
 
V četrtfinale Pokala Slovenije so poleg Krima že uvrščeni še Ajdovščina, Kranj, Z’dežele, Maribor in Žalec. Čakamo pa še na tekmi Izola-Velenje in Ptuj-Zagorje.
Razpored in rezultate vseh tekem tigric najdeš TUKAJ.