Tigrice čaka 26. zaporedna sezona v Ligi prvakinj

Evropska rokometna zveza je dan po žrebu skupin za evropsko prvenstvo predstavila udeležence v najmočnejšemu rokometnemu tekmovanju, Delo EHF Ligi prvakinj. V taboru Krima Mercatorja so dočakali pozitivno novico, pred ljubljanskimi rokometašicami je že 26. evropska sezona.

V prihajajoči sezoni bo Delo EHF Liga prvakinj doživela pomembno spremembo. 16 ekip bo razdeljenih v le dve skupini, kar že v prvem delu tekmovanja prinaša kar sedem domačih ter ravno toliko spektaklov v gosteh. Sezona se bo s pripravami začela že v začetku julija in trajala vse do maja prihodnje leto.

Zadnja evropska sezona se je za Tigrice končala izjemno. Ravno ob izbruhu epidemije, ki je le nekaj ur pred tekmo poskrbela za zaprtje tribun na Kodeljevem, so varovanke Uroša Bregarja ugnale črnogorsko Budućnost (29:23) in se tako na odličen način poslovile od sezone, v kateri so se tretjič zapored uvrstile med dvanajst najboljših ekip.

Nov evropski format bodo poleg naših rokometašic prvi okusili še Györi, FTC, Borussia Dortmund, Bietigheim, Metz, Brest, Esbjerg, Odense, Valcea, Bukarešta, Rostov-Don, CSKA, Podravka Vegeta, Budućnost in Vipers Kristiansand.

Deja Ivanović, direktorica RK Krim Mercator:
“Ponosni smo, da bomo v novi sezoni že 26. zaporedno leto del evropske elite, ki je vsako leto kakovostnejša. Vodsto evropske rokometne zveze ceni našo kontinueto delovanja na najvišji ravni, naša izjemna odgovornost pa je, da zaupanje še nadgradimo in še naprej ostajamo ekipa z najdaljšim evropskim stažem ter obenem stremimo k najvišjim ciljem na vseh nivojih delovanja. Delo EHF Liga prvakinj v tej sezoni že v prvem delu tekmovanja prinaša še več zanimivih dvobojev, v Ljubljano tako prihaja vsaj sedem izjemnih ekip. Veseli me, da skupaj s Celjem Pivovarno Laško znamo in zmoremo slovenski rokomet v Evropi predstavljati v najkvalitetnejši luči. Kljub težkim časom, ki so postali nova realnost naših življenj, si želim, da bomo na tekmah skupaj znova z našimi najzvestejšimi navijači pokazali našo moč.”