Odslej z nekdaj najboljšo srednjo igralko kadetskega EP

Aktualna sezona se je končala predčasno, a tudi prihajajoča se nezadržno bliža. Le mesec dni je časa za počitek, ki prinaša še zadnje dogovore za prihodnost ljubljanskega kluba. Del te bo tudi srednja zunanja rokometašica Matea Pletikosić, ki se v Ljubljano seli iz črnogorske prestolnice. Na tem položaju bo zamenjala Nino Zulić, ki se za novimi izzivi podaja v Turčijo.

Matea Pletikosić je v dresu hrvaške reprezentance nase opozorila že na kadetskem evropskem prvenstvu leta 2015. V Sinju rojena rokometašica je v Makedoniji postala najboljša srednja zunanja rokometašica, v istem letu pa je s 17 leti v dresu črnogorske Budućnosti debitirala tudi v Ligi prvakinj. V najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju je doslej dosegla 43 zadetkov.

Po petih evropskih sezonah v Budućnosti je sprejela dva nova izziva. Pridobila je pravico nastopa za črnogorsko reprezentanco, velike spremembe v najmočnejšem evropskem tekmovanju pa bo dočakala v Ljubljani. Matea je tako peta okrepitev zasedbe Uroša Bregarja, ki jo začetek priprav na novo sezono čaka že 8. julija.

Matea Pletikosić, nova okrepitev Krima Mercatorja za sezono 2020/2021:
“Zelo sem navdušena, a obenem tudi žalostna, ker po petih letih zapuščam Budućnost, ki je v tem času postala moj drugi dom. Mislim, da je prihod v Krim pravi korak v moji karieri, saj prihajam v velik klub. Želim si dokazati, da je to tudi pravilna poteza za klub. Vedno se bom trudila po svojih najboljših močeh in upam, da bomo lahko sezono izpeljali na najboljši mogoč način.”

ROKOMETNA IZKAZNICA MATEE PLETIKOSIĆ
Datum rojstva: 24.4.1998, Sinj, Hrvaška

Pozicija: srednja zunanja
Višina: 168 cm

Nekdanji klub: Budućnost (Črna gora)