Težave na poti niso bile ovira za novo zmago

Težave s klubskim avtobusom so še dodatno prestavile tekmo 15. kroga državnega prvenstva. Krimovke so tekmo proti mariborskemu Braniku tako, namesto ob 18:30, začele še pol ure kasneje. Krimovke so upravičile vlogo nespornih favoritk in slavile proti Braniku, prvoligaškemu povratniku, ki je slast prve lige osvojil prvič po 25 letih.

Krimovke so že od prve minute nadzorovale tempo zaostale tekme 15. kroga. Tekmo sta z domiselno akcijo odprli Elizabeth Omoregie in Sanja Gregorc. Po izenačenju domačih rokometašic je sledila serija štirih zaporednih zadetkov, s katerimi so Krimovke ušle in začele pohod proti novi zmagi.
Razlika se je povečevala iz minute v minuto, za končno zmago z 20:38 je levji delež z 13 zadetki prispevala Alja Koren, razpoloženi sta bili tudi Manca Jurič in Ekaterina Čečkova s petimi zadetki. Pri domačinkah je desetico ujela Tjaša Stanko.

ŽRK BRANIK – RK KRIM MERCATOR 20:38 (10:17)
ŠD Lukna, 60. Sodnika: Matovina, Kakovič

ŽRK Branik: Dukarič, Abramovič, Hrastnik 1, Borovčak 1, Želj 2, Trobas 1, Kelc 1, Horvat, Stanko 10, Frangež 1, Kreft 1, Gomilšek 2, Oberžan.
RK Krim Mercator: Jurič 5, Čečkova 5, Mavsar 4, Hrnčič 3, Stefanišin, Marinček, Omoregie 3, Zulič, Koren 13, Jankovič 1, Gregorc 4, Barič, Ivanovič.

Sedemmetrovke: Branik 7 (6), Krim 6 (5)
Izključitve: Branik 2 minuti, Krim 8 minut

Predzadnji marčevski vikend bo minil v znamenju EHF tedna. Številne Krimovke bodo del reprezentančnih akcij, državno prvenstvo pa se bo nadaljevalo 29. marca. Pred nami je nov zgodovinski trenutek, saj se bosta za nov par točk znova pomerili obe naši članski ekipi.