Krimovke sklenile letošnjo sezono Lige prvakinj

Tekma med Budućnostjo in Krimom ni odločala o ničemer več, saj so bila vsa mesta za četrtfinale že razdeljena, prav tako pa rezultat ni odločal o končni razvrstitvi nobene ekipe. Domačinke so znova izkoristile prednost domače Morače in slavile z rezultatom 39:20.

Krimovke so tekmo začele zelo napadalno in z veliki žarom v očeh, a vratnica je nekajkrat zaustavila žogo na poti v mrežo. Domačinke so to izkoristile in v začetku tekme prišle do vodstva s 7:0. Tudi v nadaljevanju tekme so dokazale, zakaj so v letošnji sezoni znova največje favoritke za osvojitev evropske lovorike. V prvem polčasu so si priigrale prednost 19:8.
V drugem polčasu so Krimovke preizkušale nekaj zanimivih akcij, s katerimi so nekajkrat popolnoma zmedle obrambo Budućnosti. Elizabeth Omoregie in Sanja Gregorc sta si izmenjali nekaj lepih podaj, zelo dobro je na srednjem zunanjem položaju delovala tudi Tamara Mavsar. Sergeja Stefanišin v prvem in Miša Marinček v drugem polčasu sta nekajkrat lepo ustavili žogo, a ob velikem številu protinapadov so domačinke tudi v drugem polčasu dosegale lahke zadetke. Zanimiv je bil prizor v 54. minuti, ko si je zaradi simuliranja dvominutno izključitev priigrala Željka Nikolić.

Tekma se je končala z rezultatom 39:20. Tamara Mavsar je s sedmimi zadetki postala najboljša strelka Krimovk, pet jih je dosegla Elizabeth Omoregie.

ŽRK BUDUĆNOST – RK KRIM MERCATOR 39:20 (19:8)
Morača, 3500. Sodnici: Pech, Vagvölgyi

ŽRK Budućnost: Petrović, Neagu 7, Nikolić 5, Woltering, Dalby 1, Rajčić, Bulatović 4, Žderić, Ramusović 3, Cvijić 2, Mehmedović 7, Despotović, Pavičević 5, Byzdra 1, Knežević 4.
RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich 1, Jurič, Luković 2, Čečkova, Mavsar 7, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 5, Koren 2, Gregorc 1, Pavlova.

Sedemmetrovke: Budućnost 7 (7), Krim 2 (2)
Izključitve: Budućnost 10 minut, Krim 10 minut

Z gostovanjem v Podgorici so Krimovke zaključile letošnjo sezono Lige prvakinj. Krimovke so, kot edina slovenska ekipa, zaigrale v drugem delu Lige prvakinj in s tem uresničile cilj, ki je bil postavljen pred začetkom sezone. Glavni tekmovalni cilji so sedaj preusmerjeni v državni lovoriki. Krimovke že v torek čaka nova tekma državnega prvenstva (proti Braniku ob 18:30).