Superpokalni naslov v rokah Krimovk!

Rokometašice Krima Mercatorja so si minuli konec tedna priborile prvi naslov v sezoni 2023/24! S prepričljivo polfinalno zmago (60:22) nad gostiteljicami, rokometašicami Zvezde Logatca, in nekoliko tesnejšim finalnim slavjem (35:29) proti ekipi Mlinotesta Ajdovščine, so bile že osmič v zgodovini kluba okronane z naslovom slovenskih superpokalnih prvakinj.

Superpokalni turnir se je sicer z dvema polfinalnima obračunoma v Logatcu začel v petek. Krimovkam, ki so takrat nastopale v precej okrnjeni zasedbi (z le devetimi igralkami), so nasproti stale gostiteljice. In kaj kmalu po prvem sodnikovem žvižgu je postalo jasno, da Logatčanke veliko možnosti za napredovanje nimajo. 14:4 je bilo po eni četrtini tekme, 31:10 po polovici.

V zasedbi Dragana Adžića sta s po 17 zadetki zasijali Manca Jurič in Elena Erceg, Tjaša Stanko in Ema Abina sta jih dodali po devet, Nina Spreitzer pet, Valentina Klemenčič pa tri – za končnih 60:22 in mesto v finalu slovenskega superpokalnega tekmovanja.

Takrat je bilo srečanje bolj napeto, na drugi strani tigric so namreč stale Ajdovke. Izenačena predstava obeh ekip do desetem minute, nato pa so se tigrice po treh golih Tamare Mavsar in dveh Tjaše Stanko nekoliko odlepile. A ne za dolgo. Do konca prvega polčasa so se tekmice uspele približati, Krimovke pa so se na glavni odmor odpravile z minimalno prednostjo (16:15).

Srečanje je bilo tako pred drugim delom še povsem odprto. Vse do 47. minute, ko so tigrice drugič povedle za +4. V nadaljevanju je razpoložena Jovanka Radičević zadela še štirikrat, Maja Vojnović je ubranila dva strela tekmic, še dva gola pa je dodala Tjaša Stanko. In finalni dvoboj je bil odločen. Krimovke so si priborile osmi naslov superpokalnih prvakinj v zgodovini ljubljanskega kluba.

Z njim tigrice vstopajo v krajše obdobje klubskega tekmovalnega premora. Naslednja preizkušnja jih namreč čaka v soboto, 21. oktobra, ob 18.00, ko bodo v Hali Tivoli v okviru elitne EHF Lige prvakinj gostovale aktualne evropske prvakinje, rokometašice Vipers Kristiansanda. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Veseli me, da so Ajdovke vsakič močnejše. Njihove rokometašice so vedno bolj kakovostne, kar je zame bolj pomembno od prve lovorike. Vemo, kakšen je naš cilj te sezone. Tudi zadnje štiri tekme v štirih dneh kažejo, da smo na pravi poti.«

Tamara Mavsar, rokometašica RK Krim Mercator: »Tekma je bila seveda zanimiva in atraktivna. Vse čestitke Ajdovkam za borbo. Pohvalila bi tudi organizacijo superpokalnega turnirja, ki je bila na ravni, kot je še ni bilo.«

Mlinotest Ajdovščina : Krim Mercator 29:35 (15:16)
Superpokal, (finale); 7. 10. 2023 (20.00) | Logatec | sodnika: Izidor Hotko, Tomaž Miklavčič; delegat: Saša Sedovšek
Mlinotest Ajdovščina: Vuk, Kuralt (2 obrambi), Mujanović 5, Makovec 1, Kramar 4, Abina 11, Brecelj, Fegic 8, Petejam, Božeglav, Čopi, Štrukelj, Pikl, Kovšca, Troha.
Krim Mercator: Arenhart (4 obrambe), Vojnovič 7 obramb, Jurič, Radičević 10, Stanko 7, Pineau, Mavsar 8, Spreitzer, Dmitrieva 4, Klemenčič 1, Erceg, Zulić 3, Lazović 2, Rosiak, Grbić.
7-metrovke: Mlinotest Ajdovščina 5 (4), Krim Mercator 3 (3).
Izključitve: Mlinotest Ajdovščina 10 min, Krim Mercator 2 minuti.