Slavimo slovenski šport!

Slovenija ima med 13. državnimi prazniki tudi takšnega, ki ga obeležujemo športni kolektivi, športniki in njegovi privrženci. Današnji dan tako ni le prvi jesenski dan, temveč tudi dan slovenskega športa. 

Šport je način življenja

Da ima gibanje pomembno vlogo pri ohranjanju telesne kondicije in zdravja, že dolgo ni več skrivnost. A šport je veliko več, kot to. Šport ne sestavljajo le stopničke, osvojene lovorike in prvenstva. Šport je način življenja. Je kot lepilo, ki druži isto misleče – športnike, funkcionarje, navijače. Ponuja vrednote, ki jih velja upoštevati na vseh ravneh življenja. Delavnost, poštenost, spoštovanje, vztrajnost, tekmovalnost, predanost, podporo, pravično igro, stran od drog, rasizma in nasilja. Šport sta trdo delo in odrekanje. Šport je tudi trenutek zmagoslavja. Uresničitev sanj.

Vrhunci ženskega rokometa

Slovenski moški rokomet je vrhunca dosegel leta 2004, ko so bili člani srebrni na prvenstvu stare celine. Trinajst let kasneje so dodali še evropski bron.

Članice, katerega ogrodje sestavljajo aktualne in nekdanje rokometašice Krima Mercator, so serijske udeleženke velikih tekmovanj. Svoje so dodale tudi krimovke, ki so h grbu dvakrat dodale zvezdico – leta 2001 in 2003, še trikrat pa igrale v velikem finalu Lige prvakinj. To poletje smo se v klubu poklonili jubileju, 20. obletnici prvega evropskega naslova. Klubska vitrina v Stožicah se bohoti z več kot 50 lovorikami. Igralke še niso rekle zadnje.

Na mladih svet stoji

Ni zaman rek, da so mladi naša prihodnost. V RK Krim Mercator smo ponosni, da imamo v članski ekipi rokometašice, ki so plod naše rokometne šole in so se razvijale ter rasle skozi naše selekcije. Kapetanka Nina Žabjek, Manca Jurič, Tija Gomilar Zickero, Ema Abina so le nekatere izmed njih.

Krim Junior sestavlja kar 11 tekmovalnih ekip v vseh starostnih kategorijah, ki jih razpisuje Rokometna zveza Slovenije. Ponujamo tudi brezplačno vadbo na izbranih ljubljanskih osnovnih šolah. #KrimovaDruzina je nekaj, kar negujemo, širimo in razvijamo skupaj. Trenerji, ki so nekdaj nosili dres Krima Mercator, vodstvo, ki je pomagalo graditi največje uspehe ženskega kolektivnega športa pri nas in podmladek, ki nam ga zaupa preko 350 staršev.