Še dva dneva do prvih letošnjih obračunov

Počasi, a vztrajno se približuje tisto obdobje, ki ga imamo vsi najraje. Le še dva dneva nas ločita do prve letošnje tekme. Prvi nasprotnik bo romunski Baia Mare, ki je organizator pripravljalnega turnirja Challenge Trophy. Poleg našega in domačega kluba, bodo na turnirju zaigrale še štiri močne evropske ekipe, Rostov Don (Rusija), FTC Rail Cargo Hungaria (Madžarska), Iuventa Michalovce (Slovaška) in Astrakhanochka (Rusija).

Organizatorji so šest ekip razdelili v dve skupini, Krim je postavljen v skupino A, skupaj z domačim Baia Marem in ruskim Rostov Donom. Prva tekma bo na sporedu v petek, 15. avgusta ob 18. uri, druga v soboto ob 11. uri. V nedeljo nas čaka še zadnja tekma, takratni nasprotnik bo enakouvrščena ekipa iz skupine B (FTC, Iuventa Michalovce, Astrakhanochka).

Pred prvim pripravljalnim turnirnjem je pričakovanja razkrila trenerka Marta Bon, ki pravi, da bo turnir velika preizkušnja, saj “z žogo še nismo prav “domači”, poleg tega so praktično vse igralke novinke. Naša zgodba, pa tudi ideja igre, je povsem nova. Dejstvo je, da smo samo nekaj dni trenirali na rokometnem igrišču z žogo. Do konca avgusta bo prevladoval trening s poudarkom na pridobivanju telesnih moči in izboljševanju kondicijskih sposobnosti.”

O nasprotnikih trenerka pravi, da “so spoštovanja vredni,” tokratni namen je “preveriti, kako se bodo naše igralke odzvale na zaostrene pogoje, kako bodo reševale stvari brez poglobljene tehnično-taktične priprave. Zavedamo se, da bodo tudi naše slabosti prišle do izraza. To se mora zgoditi, da bomo vedeli, katere dele je potrebno usmerjeno popravljati. Želimo doseči tekmovalno formo takrat, ko bo to najbolj pomembno.”

Eden od sodelujočih na tekmovanju bo tudi Ferencvaroš, ki ga čakajo kvalifikacije za Ligo prvakinj. Če bodo na turnirnju uspešni jih čaka tekmovanje v skupini A, kjer bo eden od naših nasprotnikov. “Večkrat sem že omenila tezo, da se je v pripravljalnem obdobju potrebno upati izgubiti, četudi visoko, da omejitve ekipe ali posameznikov pridejo do izraza. Potem jih lažje in hitreje popravljaš in odpravljaš. V tem obdobju ne bomo nobenemu nasprotniku namenjali posebne pozornosti. Osredotočeni bomo zgolj nase. Analiza nasprotnikov in usmerjena priprava bo na vrsti, ko se začnejo tekme državnega prvenstva in Lige prvakinj,” pa o temu, zakaj Ferencvaroš vendarle ne bo deležen posebne pozornosti.

Koliko časa je še do začetka prve letošnje tekme lahko spremljate v desnem odštevalniku. Navijajte za nas!

 

Baia Mare Champions Trophy (15.-17. avgust 2014)
Skupina A
A1 HCM Baia Mare (ROU)
A2 RK Krim Mercator (SLO)
A3 Rostov Don (RUS)

 

Skupina B
B1 FTC Rail Cargo Hungaria (HUN)
B2 Iuventa Michalovce (SVK)
B3 Astrahanochka (RUS)

 

Razpored tekem:
Petek, 15. avgust 2014
16:00 B1 – B2 FTC Rail Cargo Hungaria – Iuventa Michalovce
18:00 A1 – A2 HCM Baia Mare – RK Krim Mercator

Sobota, 16. avgust 2014
9:00 B2 – B3 Iuventa Michalovce – Astrahanochka
11:00 A2 – A3 RK Krim Mercator – Rostov Don
16:00 B1 – B3 FTC Rail Cargo Hungaria – Astrahanochka
18:00 A1 – A3 HCM Baia Mare – Rostov Don

Nedelja, 17. avgust 2014
9:00 3. uvrščeni Skupina A – 3. uvrščeni Skupina B
11:00 2. uvrščeni Skupina A – 2. uvrščeni Skupina B
13:00 1. uvrščeni Skupina – 1. uvrščeni Skupina B