Rožnate Krimovke v boj proti raku dojk

Rokometašice RK Krim Mercator, ki že 26. sezono zapored sodelujejo v elitni evropski Delo EHF Ligi prvakinj, s stalnim sodelovanjem v mnogih dobrodelnih akcijah dokazujejo, da so v zavidanja vredni zgodovini postale mnogo več kot le eden od športnih kolektivov.

Rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, najpogostejši obliki raka pri ženskah, bodo obeležili tudi v ljubljanskem ženskem rokometnem kolektivu. Slovenske prvakinje bodo na bolezen, za katero v Sloveniji vsako leto zboli 1300 žensk in 15 moških, opozorile na več načinov in več različnimi aktivnostmi.

Izbranke trenerja Uroša Bregarja bodo ob pozitivnem mnenju EHF, na katerega upajo in si ga želijo, na tekmah Delo EHF Lige prvakinj igrale v roza dresih, v prostem času in medijskem pojavljanju nosile roza pentlje, odpravile se  bodo tudi na dobrodelno hojo na Poti spominov in tovarištva v čast svetovni akciji Race for the Cure®ki jo je organiziralo združenje za boj proti raku dojk Europa Donna  in se je konec septembra zaradi karantene niso mogle udeležiti.

Seznam tekem, ki jih bodo rokometašice RK Krim Mercator odigrale v rožnatih dresih:

  • Sobota, 10. oktober, 16.00 – Metz (Fra) : Krim Mercator.
  • Sobota, 17. oktober, 16.00 – Krim Mercator : Bietigheim (Nem).
  • Sobota, 24. oktober, 16.00 – Ferencvaroš (Madž) : Krim Mercator.

 

VEČ O ZDRUŽENJU EUROPA DONNA.
VEČ O DOGODKU RACE FOR THE CURE®.