Krimovke znova na igrišče

Po desetdnevni karanteni, odrejeni zaradi dejstva, da je bila ena oseba iz delegacije slovenskih rokometnih prvakinj ob vračanju z gostovanja v Rusiji okužena z virusom Covid-19, rokometašice Krima Mercatorja nadaljujejo treninge in priprave na tekmice v naslednjih tednih.

Oktobra bodo Ljubljančanke odigrale tri evropske tekme, od tega eno v Stožicah, čaka jih tudi nadaljevanje državnega prvenstva. Domača tekma Lige prvakinj proti danskemu Esbjergu, ki je bila prestavljena zaradi odrejene karantene, bo odigrana po koncu rednega dela tekmovanja.

Tigricam se opolnoči izteče karantena, že v sredo pa so na sporedu skupinski treningi pod taktirko trenerja za telesno pripravo Roka Svetka. Ti bodo zaradi reprezentančnega termina potekali v okrnjeni zasedbi. Trener Krimovk in selektor članske izbrane vrste Uroš Bregar je v izbrano vrsto vpoklical devet Krimovih igralk – Majo Svetik, Hano Vučko, Nino Žabjek, Manco Jurič, Tijo Gomilar-Zickero, Valentino Tino Klemenčič, Natašo Ljepoja, Majo Vojnovič ter Emo Abino.

Tigrice naslednja tekma Lige prvakinj čaka v soboto, 10. oktobra, ob 16. uri (prenos na TV Arena Sport 1) proti francoskemu Metzu v gosteh.

Na pozive v preostale reprezentance so se odzvale še Ana Kojić in Jovana Risović ter Ocean Sercien Ogulin, za katero je vpoklic v izbrano vrsto Francije izjemen dosežek. Barve Nizozemske bi morala zastopati Harma Van Kreij, a ji je karantena prekrižala načrte. “Vpoklic je bil zame presenečenje in hkrati nagrada za trdo delo preteklih let. Žal se zbora zaradi karantene nisem udeležila, je pa poziv to velika spodbuda za naprej. V nadaljevanju kariere je nastop za nizozemsko reprezentanco brez dvoma eden od velikih ciljev, ki si jih želim uresničiti.”

Rokometašice so med karanteno ohranjale stik z rokometom preko vaj, ki so jih izvajale doma. Nanje se je spomnil tudi dolgoletni sponzor Mercator, ki jim je poslal vitaminske pakete najboljšega soseda (LINK).

Krimovke v Francijo potujejo v četrtek, na delu v soboto

Prav veliko spopadov med ljubljanskimi rokometašicami in francoskim Metzom še nismo videli. Nazadnje sta ekipi pomerili v skupinskem delu sezone 2013/2014, a v francoskih vrstah je kar nekaj poznanih obrazov. Tudi proti Tjaši Stanko in Olgi Perederiy se bodo Tigrice pomerile v soboto, 10. oktobra, ob 16. uri. Ljubitelji rokometa si boste tudi ta evropski dvoboj lahko ogledali na TV Arena Sport 1.