Razigrane tekmice tokrat pretrd oreh za krimovke

Rokometašice Krima Mercatorja so v 12. kolu Delo EHF Lige prvakinj odigrale prvo tekmo proti danskemu Esbjergu. Tekme v Ljubljani zaradi koronavirusa tekmice še niso odigrale, na Danskem pa so se bolje odrezale rokometašice Esbjerga, ki so slavile s 33:23 (16:11). V dresu krimovk sta bili najbolj razpoloženi Oceane Sercien Ugolin s šestimi ter Valentina Klemenčič s petimi zadetki. Elitno tekmovanje Stare celine se za varovanke Uroša Bregarja nadaljuje 6. februarja, ko v goste prihajajo rokometašice ruskega Rostov Dona.
Esbjerg (DAN) : Krim Mercator 33:23 (16:11)
nedelja, 24. januar, ob 16.00, Blue Water Dokken – brez gledalcev
Sodnici: Cristina Nastase, Simona Raluca Stancu (Romunija); Delegat: Jorn Moller Nielsen (Danska)
Esbjerg: Poulsen 19 obramb, Granlund; Nielsen, Frafjord 1, Breistol 2, Tranborg 10, Jacobsen 3, Halicevic, Solberg-Isaksen 5, Pena Abaurrea 5, Jensen 5, Frey 2 (2), Ingstad.
Krim Mercator: Gjerek, Vojnovič, Risović 12 obramb; da Silva Vieira 2 (1), Jurič, Sercien Ugolin 6, Žabjek, Pletikosić 3, van Kreij 4, Klemenčič 5, Konatar, Ljepoja 1, Dobrić, Gomilar Zickero, Svetik 2.
7-metrovke: Esbjerg 3 (2), Krim Mercator 6 (1)
Izključitve: Esbjerg 10 minut, Krim Mercator 0 minut
Rdeč karton: Nataša Ljepoja (15')

Srečanje v dvorani Blue Water Dokken so bolje otvorile gostiteljice, ki so z odlično obrambo, hitrim prenosom žoge in lahkimi goli krimovke pustile šest golov za sabo. Še večji prepad med tekmicami je preprečila Jovana Risović, ki je bila z devetimi obrambami (36 %) po prvem polčasu prvo ime Krima. Po desetih minutah igre je bila za tigrice natančna Nataša Ljepoja in tako otvorila strelsko učinkovitost slovenskih državnih prvakinj (1:6), a sama zaradi udarca tekmice v obraz in posledično rdečega kartona kmalu zapustila igrišče.

Sledile so minute Ljubljančank, ki so z goloma Harme van Kreij ter Valentine Klemenčič znižale zaostanek, ob delnem izidu 5:2 pa so se že nevarno približale tekmicam. Oceane Sercien Ugolin je bila z dvema zaporednima goloma ob zaključku polčasa najbolje razpoložena rokometašica Bregarjeve ekipe. Slednja bi lahko izničila prednost gostiteljic, a pritisk kapetanke Nine Žabjek in Maje Svetik s krila ni obrodil sadov.

Uvod v drugi polčas se je začel po željah krimovk. Strelsko so bile učinkovite štiri tujke, z delnim izidom 7:5 in golom van Kreijeve za 18:21 so bile najbližje tekmicam. Po odličnem začetku drugega dela tekme in menjavi v vratih, ko je Risovićevo nadomestila Maja Vojnovič, je minuta odmora domačega stratega presekala ljubljansko zasedbo, ki ni bila uspešna vse do gola Klemenčičeve za 19:25, medtem pa je razlika iz treh narasla znova na sedem zadetkov. Nič bolje se niso znašle v nadaljevanju.

Gostiteljice so prihajale do (pre)lahkih zadetkov, vsaka odbita žoga je končala v njihovih rokah, obenem pa so bile učinkovite tudi v obrambi. Kar 19 žog je ustavila Poulsenova, med drugim je z izjemo ene ubranila vse ostale poizkuse krimovk s sedmih metrov. Tekma se je končala z izidom 33:23.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: “Uvod v tekmo ni bil slab, a je šepala realizacija, kar nas tepe že skozi celo sezono. Zgrešili smo tudi pet najstrožjih kazni. Ne glede na to je razlika prevelika, tudi nerealna, saj smo dobro tekli in odigrali veliko protinapadov. Na koncu so tekmice žal zadele preveč golov.”

Harma van Kreij, rokometašica RK Krim Mercator: “Težko je najti razlog, kaj je šlo narobe. Na začetku smo zgrešile preveč lahkih golov in bile hitro v zaostanku ter posledično v poziciji, ko smo tekmice lovile. V nadaljevanju smo se vrnile, ujele svoj ritem igre, kar smo ponovile tudi v začetku drugega polčasa. Na koncu smo naredile preveč napak in dobile preveč lahkih zadetkov, kar je odločilo tekmo.”

Izjave…