Proti CSKA-ju za preboj med top osem

Po treh tednih premora rokometašice Krim Mercatorja čaka nadaljevanje evropske sezone. Na prvi tekmi osmine finala Delo EHF Lige prvakinj – v TOP 8 bo napredovala ekipa, boljša v seštevku obeh tekem – v Stožicah gostijo drugouvrščeno ekipo iz skupine B, moskovski CSKA. Prva tekma bo na sporedu v soboto, 6. marca, ob 16. uri v Ljubljani, povratna v soboto, 13. marca, ob 16. uri v Moskvi. Obe si boste lahko ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na TV-programu Arena Sport 2.
DELO EHF LIGA PRVAKINJ | OSMINA FINALA
ARENA STOŽICE
Krim Mercator
16.00
CSKA (RUS)
Sobota, 6. marec 2021

Izbranke trenerja Uroša Bregarja v stoženski lepotici čaka težka naloga. Za napredovanje v četrtfinale morajo krimovke v dveh tekmah premagati ruske tekmice, čigar klub obstaja šele od leta 2019 in katerega dres bo v prihodnji sezoni nosila slovenska reprezentantka, Ana Gros. V skupinskem delu tekmovanja so gostje zasedle drugo mesto v skupini B, premoč dvakrat priznale le aktualnim prvakinjam stare celine, ekipi madžarskega Györa. Gostje v Ljubljano prihajajo po porazu v domači ligi – izgubile so namreč z vodilno ekipo ruskega prvenstvaRostov Don, proti kateri so Ljubljančanke v rednem delu tekmovanja iztržile neodločen rezultat v gosteh (23:23) ter izjemno domačo zmago (28:27).

Prva strelka tigric  v tej sezoni DELO EHF Lige prvakinj je francoska reprezentantka Oceane Sercien Ugolin, ki je doslej nanizala že 59 zadetkov. Pri gostjah je v izvrstni formi srednja zunanja igralka Ilina Ekaterina, ki je mrežo tekmic prav tako zatresla 59-krat.

V soboto lahko pričakujemo zanimiv boj obeh zunanjih linij, poleg Francozinje je pri Krimu odličen strelski vtis v prvem delu tekmovanja pustila Samara da Silva Vieira s 53 doseženimi zadetki. Rokometašice CSKA-ja so v skupinskem delu po štirinajstih odigranih tekmah imele drugi najboljši napad v ligi, povprečno so dosegale 28,9 zadetka na tekmo, ter gol razliko +54. Ljubljančanke so s tekmo manj v povprečju na dvoboj zbrale po 24,2 zadetka.