Dobra energija vedno pripomore k rezultatom

Anže Dolničar je velik ljubitelj športa, ki je vedno imel težave z manjšimi poškodbami, kar je botrovalo k temu, da se je odločil za študij fizioterapije. Skupaj z Aldinom tvorita zdravstveno ekipo najboljšega ženskega rokometnega kolektiva v Sloveniji, za katerega pravi, da je vedno prisotna dobra energija, kar po njegovem pripelje do dobrih rezultatov. Njegove sanje so povezane s športom - tesno povezovati le tega in fizioterapijo. 

Zakaj si se odločil za študij fizioterapije?

Že od nekdaj gojim veliko ljubezen do vseh športov, še posebej do košarke, ki sem jo igral profesionalno,  danes pa je to del moje rekreacije. Vedno sem imel težave z manjšimi poškodbami in me je zanimalo, kako bi lahko pomagal sam sebi. Začel sem se učiti o anatomiji in delovanju človeškega telesa ter ugotovil, da me to resnično zanima. Vedoč, da je fizioterapija poklic prihodnosti in da lahko pomagam ljudem, sem se odločil za ta študij. Hkrati s to izobrazbo lahko usklajujem šport in svoje poslanstvo.

 

Kako to, da si se odločil za delo v rokometu?

Rokomet mi je zelo blizu. Redno spremljam tako moški kot tudi ženski rokomet, zato sem se povabila za delo v RK Krim Mercator razveselil. Gre za športno institucijo, ki deluje na visokem mednarodnem nivoju.

 

Kakšne so tvoje zadolžitve v času treninga?

Pred treningom pripravim igralke z izdelavo bandaž in ostalega, kar dekleta potrebujejo za varno in učinkovito treniranje. Čas, ko je večina na treningu izkoristim za terapije s poškodovanimi igralkami. Med treningom sem vedno na voljo, če bi prišlo do kakršne poškodbe. Po treningu znova pridejo na vrsto terapije. 

 

Kakšna je tvoja prva asociacija ob omembi RK Krim Mercator?

Spomin na zlato dobo kluba, na dvakratni naslov evropskih prvakinj. Spomnim se, kako smo doma gledali in navijali za krimovke.

Kateri so najboljši in kateri najtežji deli tvojega poklica?

Delam v športnem kolektivu, kar je bila vedno moja želja. Najboljši del je zagotovo uspešnost terapij in sanacije poškodb ter vrnitev igralk v igro. To mi vliva dodatno motivacijo tako za delo, kot za učenje novih stvari. Nekaj posebnega je biti del kolektiva, ki je tako povezan, kot je naš. Naporen del moje službe so morda samo dolga in naporna gostovanja.

Kako se počutiš v prostorih, ki smo jih pred sezono personalizirali?

V osveženih prostorih se počutimo še boljše in še bolj  motivirano.

Se spomniš kakšnega gostovanja ali domače tekme, ki ti je še posebej ostala v spominu?

To je moje prvo leto v klubu, zato je najljubši spomin vezan na prvo domačo zmago v Stožicah proti nemškemu Bietingheimu.

Kako je delati v pretežno ženskem kolektivu?

Vsaka športna ekipa je sestavljena iz različnih oseb in karakterjev, zato je za dober odnos potrebno spoštovanje in razumevanje drug drugega. Z dekleti sem vzpostavil zelo dober odnos, med seboj se razumemo in dobro delamo. Med nami je vedno prisotna dobra energija, kar zagotovo pripomore k dobrim rezultatom. 

 

Spremljaš rokomet oz. šport tudi v prostem času?

Spremljanje športa je moja vsakodnevna rutina. Zelo rad spremljam košarko, nogomet, zimske športe ter vsa večja tekmovanja in prvenstva. Sem tudi velik ljubitelj košarkarske in nogometne Olimpije. Tekem, kjer igrata ta dva kluba, ne zamudim.

Kakšne so tvoje sanje?

Tesno povezovanje športa in fizioterapije še naprej. Čim dlje bi rad ostal v športu in se hkrati še naprej učil in dopolnjeval svoje znanje do nivoja, s katerim bom zadovoljen. Poleg športa bi rad svoje znanje in izkušnje nadgradil tudi na drugih področjih fizioterapije.