Pred Krimovkami evropska tekma sezone

Rokometašice Krima Mercatorja čaka zadnja domača tekma glavnega dela Lige prvakinj. Na Kodeljevem bo gostoval Rostov-Don. Matematika je enostavna, Krimovke morajo za preboj v četrtfinale na preostalih dveh tekmah osvojiti točko več od danskega Nykøbinga.

Slovenske prvakinje v soboto začenjajo precej pester marčevski spored, dejavne bodo kar na petih frontah. Verjetno ena najpomembnejših pa bo prav uvodna proti ruskemu velikanu. Krimovke so iz gostovanja v Rusiji prišle z mešanimi občutki, zelo dolgo so se odlično kosale z ruskimi prvakinjami, neizkušenost pa jim je v končnici vzela možnost presenečenja. Na Kodeljevem bo tehničnih napak zagotovo manj, ob glasni podpori, ki nikoli ne zaostane, pa so Krimovke že pisale lepe zgodbe.

Za četrtfinale, kar je bil pred začetkom sezone cilj, po poškodbah vedno odličnih Tamare Mavsar in Polone Barič pa velika želja, bodo morale ljubljanske rokometašice doseči točko več od danskega Nykøbinga. Tega čaka še domača tekma proti madžarskemu Györu in ne prav oddaljeno gostovanje pri velikemu tekmecu Midtjyllandu.

Tekma se bo v soboto, 3. marca, začela ob 19.30. Še prej, ob 16.00, pa bodo ozračje ogrele mlajše članice, ki se bodo v 16. kolu državnega prvenstva pomerile proti ajdovskemu Mlinotestu.

Krimovke bodo glavni del evropske Lige prvakinj zaključile na Madžarskem. Proti Györu se bodo pomerile v soboto, 10. marca, ob 17.30. Potem pa bodo z nestrpnostjo pričakale nedeljsko tekmo med danskima nasprotnikoma, ki bosta določila zadnjega potnika med najboljših osem evropskih ekip.

5. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, SKUPINA 1, KODELJEVO
sobota, 3. marca, ob 19.30
RK KRIM MERCATOR : ROSTOV-DON

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Čaka nas najbolj pomembna tekma sezone, proti zelo kvalitetnemu Rostovu. Verjamem in želim si, da se dokažemo z dobro igro, katere posledica bo pozitiven rezultat. Moramo se boriti vseh 60 minut, steči nam mora v obrambi in napadu, še bolj podjetni pa moramo biti s protinapadi. Rostov je sestavljen iz vrhunskih igralk, a povsem verjamem, da se z njimi ahko dobro kosamo. Proti Midtjyllandu smo že zaostajali, a se potem pobrali in vzeli veliko točko in tudi zaradi tega lahko pozitivno čakamo tekmo.”

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
“Želim si, da bi tekmo odigrali pred polno dvorano. Čaka nas težak in kvaliteten nasprotnik, proti kateremu smo v Rusiji že igrali zelo dobro. Nadejam se, da bomo tako igro podaljšali prek celotne tekme. Igralke smo pripravljene na borbo, želimo si iztržiti čimboljši rezultat, potem pa bomo videli, kaj nam bo ta prinesel na koncu.”

Aneta Benko, desnokrilna igralka Krima Mercatorja:
“Dobro vemo, kakšna ekipa je Rostov. Na papirju so zagotovo favoriti, a to za nas ni pomembno. Ne bomo odnehali, iskali bomo svojo priložnost. V obrambi moramo biti borbene, v napadu pa pametne in potrpežljive.”