Krimovke v marec z mislimi na četrtfinale Lige prvakinj

Začetek pomladi bo za rokometašice Krima Mercatorja precej pester, še nekoliko bolj tudi za vse reprezentantke, ki nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Končala se bosta glavni del Lige prvakinj in redni del državnega prvenstva, zastor bo, z zaključnim turnirjem, padel tudi na Pokal Slovenije. Slovenska reprezentanca se bo v kvalifikacijah pomerila proti Islandiji, četrti turnir regionalne lige bo zopet potekal v makedonskem Skopju.


EHF LIGA PRVAKINJ
Dva kroga pred koncem glavnega dela se za uvrstitev v četrtfinale še vedno borijo prav vse ekipe skupine A. Med njimi so tudi slovenske prvakinje, ki so dohitele danski Nykøbing, a imajo slabši medsebojni rezultat, kar pomeni, da morajo doseči vsaj točko več. Kljub izredno kakovostnima nasprotnikoma, Tigrice verjamejo, da jim lahko uspe še nekoliko podaljšati evropsko sezono. Četrtfinale bo na sporedu 7. in 14. aprila, v primeru uvrstitev med najboljših osem bodo Krimovke najprej igrale doma.
5. kolo, sobota, 3. marca, ob 19.30: RK KRIM MERCATOR : ROSTOV-DON
6. kolo, sobota, 10. marca, ob 17.30: GYÖRI AUDI ETO KC : RK KRIM MERCATOR


DRŽAVNO PRVENSTVO in POKAL SLOVENIJE
Aktualna sezona bo vnovič postregla s končnico. Najboljše štiri ekipe se bodo spopadle za naslov, zadnji čakajo vsaj tri tekme za obstanek. Preostale pa se bodo bolj kot ne le razigrale, saj jim uvrstitev od 5. do 8. mesta ne prinaša velikih bonitet. Krimovke do konca prvega dela čakajo še štiri tekme, prva že v sredo, 9. marca, ko se bodo pomerile proti Zagorju. Brez oddane točke naše rokometašice najbližjim zasledovalkam bežijo že velikih sedem točk. V prihodnjem tednu bo najverjetneje znano tudi, kje bo potekal zaključek Pokala Slovenije, v katerem imamo prvič obe naši članski ekipi.
16. kolo, sreda, 9. marca, ob 20.30: RK ZAGORJE : RK KRIM MERCATOR


REGIONALNA LIGA
Četrti turnir regionalne lige bo zopet potekal v makedonskem Skopju. Ljubljanske rokometašice so se nazadnje domačemu Vardarju že povsem približale, tekma se je končala z rezultatom 26:27. Če si bodo Krimovke priborile četrtfinale Lige prvakinj, bodo skoraj zagotovo igrale prav proti skopskemu velikanu, ki v prihodnji sezoni obeta pomladitev ekipe, ki naj bi znova postala popolnoma makedonska.
četrti turnir, 27. – 29. marec, Skopje, Makedonija


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO
Za dodatno napetost bodo poskrbele še kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo konec leta potekale v Franciji. Slovenske reprezentantke se bodo 21. in 25. marca dvakrat pomerile proti Islandiji. V Reykyaviku in Celju sta zmagi in nove štiri točke skoraj obvezne, če želimo znova biti del evropske elite. Zanimivo bo spremljati tudi razplet tekem v skupini A, kjer za Ukrajino in Hrvaško zelo uspešno nastopata Olga Perederiy in Aneto Benko.
nedelja, 21. marec, ob 18.00: HRVAŠKA : NORVEŠKA (Benko)
nedelja, 21. marec, ob 19.30: ISLANDIJA : SLOVENIJA
nedelja, 21. marec, ob 20.00: ŠVICA : UKRAJINA (Perederiy)
četrtek, 25. marec, ob 17.00, Celje: SLOVENIJA : ISLANDIJA
četrtek, 25. marec, ob 18.15: NORVEŠKA : HRVAŠKA (Benko)
četrtek, 25. marec, ob 19.00: UKRAJINA : ŠVICA (Perederiy)


KLIK: Razpored vseh tekem Krima Mercatorja
KLIK: Lestvice vseh tekmovanj Krima Mercatorja