Polovičen izkupiček prvih dveh pripravljalnih tekem

Rokometašice Krima Mercatorja so naporen tretji teden priprav na novo sezono sklenile s porazom na prijateljski tekmi proti aktualnim romunskim državnim prvakinjam. Tigrice so bile od ekipe CSM Bucuresti prekratke za dva gola (25:27).

Skupnemu sobotnemu treningu obeh ekip Krima Mercatorja in CSM Bucuresti, ki so ga opravile vse varovanke ljubljanskega stratega Dragana Adžića, je v nedeljo sledil še bolj “uraden” preizkus.

Na drugi pripravljalni tekmi tega poletja so Krimovke zabeležile poraz. V sredo je sicer v ogrevalni dvorani Arene Stožice padla črnogorska Budućnost (34:32), tokrat pa so gostiteljice, ki so igrale brez Jovanke Radičević in Mance Jurič, premoč priznale CSM Bucuresti. Po 60 minutah srečanja je semafor kazal 25:27.

Tigrice se v četrtem pripravljalnem tednu odpravljajo na pot proti francoskemu Metzu, kjer se bodo na močnem turnirju Turnoi International De Metz Handball v soboto, 19. avgusta, ob 15.30 najprej pomerile proti madžarskemu FTC-ju.

Krim Mercator : CSM Bucuresti 25:27 (12:9)
nedelja, 13. avgust 2023, ob 16.30, Arena Stožice (ogrevalna dvorana)
Sodnika: Nahtigal, Knez
Krim Mercator: Stanko, Pineau, Mavsar 9, Spreitzer, Dmitrieva 5, Klemenčič, Zulić 1, Varagić 4, Ngombele 1, Lazović 3, Brnović, Rosiak, Abina, Grbić, Arenhart 2, Vojnovič.
CSM Bucuresti: Arntzen, Neagu, Deuna 6, Rotaru 1, Stoica 2, Nikolic 4, Gutierrez 5, Flippes, Dindiligan, Ostergaard 1, Kobilinska 2, Ailinacai, Ingstad, Pintea 5.
7-metrovke: Krim Mercator 6 (5), Budućnost 8 (6).
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, CSM Bucuresti 4 minute.

Fotogalerija