Pletikosićeva za eno sezono k Budućnosti

Matea Pletikosić, ki je v pretekli sezoni v dresu Krima Mercatorja v Delo EHF Ligi prvakinj dosegla 61 zadetkov, se vrača v Podgorico. Kluba sta se, po tem, ko so v Budućnosti ostali brez Itane Grbić, dogovorila za enoletno posojo. S tem bo Pletikosićeva dobila večjo minutažo, saj je na njenem igralnem mestu v Krimu velika konkurenca. 

Srednja zunanja je že pred prihodom v Ljubljano pet evropskih sezon preživela v Podgorici, v sezoni 2020/21 pa naredila izjemen korak naprej v svoji karieri, saj je zgolj v eni sezoni dosegla več zadetkov, kot v preteklih petih. Strelsko je bila najbolj razpoložena proti Vipersu (enajst zadetkov) in ruskima tekmecema (devet zadetkov proti Rostov-Donu in sedem proti CSKA-ju). V državnem prvenstvu je na 19 tekmah dosegla 81 zadetkov.

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: »Matei želimo vse najboljše. Čeprav odločitev ni bila enostavna, so razvoj igralke in izkušnje, ki jih bo ob obljubljeni minutaži dobila, neprecenljive tudi za prihajajoče sezone v Ljubljani.«