Pineaujeva in Sercien Ugolinova drugi na svetu

Krimovi rokometašici, Allison Pineau in Oceane Serciien Ugolin, sta po oliimpijskem zlatu na pravkar končanem prvenstvu v Španiji osvojili še naslov svetovnih podprvakinj. V finalu so bile z 29:22 boljše Norvežanke, Pineau je v dresu Francije dosegla 4 zadetke, Oceane Sercien Ugolin dodala 2.

Med deseterico (6. mesto) je tekmovanje končala tudi kapetanka Brazilije in prvo ime med vratnicami, Barbara Arenhart. Slovenija je 17. država na svetu.

Naši izbrani vrsti, ki so jo zastopale tudi Tija Gomilar Zickero, Alja Varagić, Nataša Ljepoja, Maja Svetik, Tjaša Stanko in Nina Žabjek, se glavni del ni iztekel po željah, njihovo usodo je zapečatil en zadetek  – proti Rusiji so remizirale (26:26), proti Poljski pa doživele minimalen poraz (26:27). Ob nesrečnem razpletu na prvih tekmah rednega dela je bila tekma proti Srbiji tako le formalnost (25:31). Izbrani vrsti se je pred rednim delom tekmovanja priključila Manca Jurič.

Za Srbijo, ki je drugi del prvenstva končala na tretjem mestu, sicer pa končnega 12., je igrala Jovana Risović, ki je zbrala 23 obramb in se dvakrat vpisala tudi med strelke – proti Črni gori (27:25) in Sloveniji (31:25).

V prvi skupini rednega dela sta prvenstvo nadaljevali Hrvaška z našo Paulo Posavec in Brazilija z Arenhartovo. Prva je s Hrvaško zasedla končno 18. mesto in se med strelke vpisala na tekmi proti Argentini (28:22). Brazilija je napredovala v četrtfinale a tam naletela na premočno Dansko (25:30). Brazilska kapetanka je zbrala 42 obramb.

V velikem finalu sta nastopili dve Francozinji, članici RK Krim Mercator. Do zadnje tekme na SP sta na  petih tekmah skupaj zbrali 25 zadetkov. Francija se je v rednem delu pomerila proti Poljski (26:16), Srbiji (22:19) in Rusiji (33:28). V četrtfinalu so nadigrale Švedsko (31:26), najbolj izenačeno je bilo v polfinalu proti Danski (23:22).

Foto: ihf.info