Odigrana še prva domača tekma nove sezone

Po sodelovanju na mednarodnem pripravljalnem turnirju v Romuniji smo na domačo prijateljsko tekmo povabili zagrebško Lokomotivo. V ogrevalni dvorani Centra Stožice so z 28:33 (13:16) slavile gostje. Naslednja pripravljalna tekma je na sporedu v petek, na kateri se bomo v okviru Memorila Josipa Samardžije Bepa znova pomerili s slovaško ekipo Iuventa Michalovce. Dan kasneje sledita še Budućnost in Podravka Vegeta.

Prijateljsko tekmo, ki ni imela rezultatskega pridiha, sta oba trenerja uporabila za spoznavanje svoje ekipe. V naših vrstah sta zaradi manjših poškodb tekmo izpustili Amelie Goudjo in Maja Luković. Melanie Bak pa se je šele pridružila ekipi.

 

V prvem polčasu smo spremljali zelo izenačeno igro, naša dekleta je v 24. minuti tekme do vodstva z 12:11 pripeljala Marina Lambevska, ki je nasprotnici na sredini igrišča ukradla žogo in sama zaključila protinapad. Ob koncu prvega polčasa so nasprotnice ušle na 13:16. V drugem polčasu smo znova gledali izenačeno igro s številnimi zadetki na obeh straneh.

 

Tekma se je končala z rezultatom 28:33. Krimovke so si število zadetkov lepo porazdelile, podobno tudi gostje.

RK KRIM MERCATOR – RK LOKOMOTIVA ZAGREB 28:33 (13:16)

RK Krim Mercator: Stefanišin, Marinček; Lambevska 3, Bajramoska 9, Luković, Barić 4, Janković 3, Goudjo, Hrnčić, Pavlova 1, Čečkova 1, Gregorc 1, Koren 4, Urbančić, Zrimšek 1, Jurić 1, Beganović.

RK Lokomotiva Zagreb: Razum, Jelčić; Smiljanić, Grubišić 3, Božović 5, Lovrić, Kožnjak 3, Hrbkova 2, Rajović, Janković, Irman 2, Horvat 4, Benko 1, Milanović – Litre, Bašić 8, Havić 5, Milić.

 

Sedemmetrovke: Krim 5(5), Lokomotiva 4(4)

Izključitve: Krim 0 minut, Lokomotiva 4 minute