Novice

Ekipa

Krimovke del projekta Slovenska bakla

Leto 2021 je olimpijsko leto in del olimpijskega duha smo tudi v Krimu. S Slovensko baklo v roki so po prestolnici tekle Nina Žabjek, Oceane Sercien Ugolin, Tia Gomilar Zickero, Nataša Ljepoja, Manca Jurič in športna direktorica Deja Ivanović. Bakla, katere pobudnik je Olimpijski komite Slovenije, bo obiskala vseh 212 občin, svojo pot je pričela na Triglavu. 

Preberi več »
Državno prvenstvo

Končnica se je začela z zmago proti Žalcu

Rokometašice Krima Mercatorja so končnico državnega prvenstva začele uspešno. Na uvodni domači preizkušnji so premagale četrtouvrščeni Žalec (39:25). Tudi drugo tekmo bodo ljubljanske rokometašice igrale doma – 8. maja proti Mlinotestu Ajdovščini.

Preberi več »
Ekipa

Klemenčičeva prestala operacijo rame

Valentina Tina Klemenčič, 19-letna krožna napadalka Krima Mercatorja, je prestala operacijo levega ramena. Predviden čas rehabilitacije je štiri mesece. Na igrišče naj bi se vrnila ob začetku prihodnje sezone.

Preberi več »
Junior

Danaja Sivka: Nositi dres Krima je nekaj posebnega!

Kadetska ekipa podmladka najtrofejnejšega ženskega rokometnega kolektiva v državi šteje trinajst deklet, ki trenirajo pod budnim očesom Olge Čečkove. Med njimi je tudi nasmejena temnolaska z dresom številka 36 – Danaja Sivka. Šport je tisti, v katerem se je našla, povezala z ekipo in izpolnjuje njene sanje. Pravi, da je v vlogi trenerke ne boste videli, zato pa je toliko bolj zgovorna na igrišču.

Preberi več »
Pogovor s štabom

V naslednjih sezonah lahko znova posežemo po vrhu Evrope

Jaka Kravanja je s športom povezan celo življenje, zato se v športnem kolektivu, kljub temu, da prihaja iz gospodarskega okolja, počuti odlično. Vse se je začelo z mestnim derbijem med Krimom in Olimpijo. Ljubezen do rokometa ostaja še desetletja po tem. Ženski kolektiv mu predstavlja velik izziv, vendar poudarja, da se lahko od deklet nauči borbenosti in medsebojnega sodelovanja. 

Preberi več »