Novice

Državno prvenstvo

Prek Litije do 19. zmage domače sezone

Na predzadnji tekmi rednega dela domačega prvenstva so rokometašice Krim Mercatorja gostovale v Litiji in vknjižile 19. zmago sezone (25:35). Zadnje dejanje prvega dela tekmovanja sledi v sredo proti Žalcu (19.00).

Preberi več »
Liga prvakinj

Z Bregarjem novim ciljem naproti

Po zaključku evropske sezone RK Krim Mercator so glavni akterji potegnili črto pod tekmovalno leto 2020/21. Kljub temu, da cilj izpred začetka sezone ni bil izpolnjen, so s predstavo rokometašic v precej drugačni, pandemiji prilagojeni sezoni, v vodstvu kluba zadovoljni. Tekmovanje so krimovke zaključile po povratni tekmi osmine finala, ko je bil v seštevku za gol boljši ruski CSKA. Priložnosti za napredovanje bo v prihajajoči sezoni dovolj, v Ljubljano prihajajo tudi nove okrepitve.

Preberi več »
20 let

Jubilejnih dvajset let

Ponosni smo na svojo zgodovino, zato smo v čast jubileju pripravili virtualni muzej, kot smo poimenovali posebno spletno stran, namenjeno spominom, zgodbam in zapisom iz tistega časa. Veseli bomo vašega obiska ter morebitnega doprinosa v obliki fotografije, spomina, stvari, ki vas veže na prvo zlato leto v zgodovini kluba.

Preberi več »
Državno prvenstvo

Tigricam prva zmaga v tem tednu

V celjskem Golovcu so rokometašice Krima Mercatorja premagale ŽRK Z’dežele (24:31) in tako začele zaključno serijo v državnem prvenstvu. Jutri bodo namreč gostovale v Kopru, v soboto pa jih čaka domača tekma proti Ajdovščini.

Preberi več »
Ekipa

Na olimpijske igre še četrta krimovka

Medtem ko so krimovke, ki zastopajo tudi barve Slovenije, pretekli konec tedna odigrale dve pripravljalni tekmi proti Nizozemkam, za katere je nastopila Harma van Kreij, so se nekatere borile na kvalifikacijskih turnirjih za nastop na Olimpijskih igrah v Tokiu. Tja se je s črnogorsko reprezentanco uvrstila 22-letna Matea Pletikosić.

Preberi več »
Tekme

V slovenskem dresu kar štirinajst krimovk

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja in hkrati tudi selektor Slovenije, je na zbor članske izbrane vrste, ki jo konec tedna čakata dve pripravljalni tekmi na Nizozemskem, vpoklical štiri tigrice. Na krajših pripravah je tudi deseterica kadetinj in mladink.

Preberi več »
Liga prvakinj

Le gol ločil krimovke od senzacije

Ljubitelji rokometa so v odbojkarski areni Dynamo v prestolnici Rusije uživali v povratni tekmi osmine finala Delo EHF Lige prvakinj. Ljubljančanke so v Moskvo odšle s prednostjo petih zadetkov (25:20), ki so bili v seštevku obeh rezultatov nazadnje, žal, premalo. Rokometašice CSKA-ja so bile namreč v drugih 60 minutah boljše s 27:21 in v skupnem izidu obeh tekem (47:46) jih gol več na domačih tleh vodi med najboljših osem ekip stare celine. Najbolj razpoloženi krimovki sta ob številnih težavah s poškodbami bili Matea Pletikosić s sedmimi ter Samara da Silva Vieira s šestim zadetki. 

Preberi več »
Liga prvakinj

Optimistično v Moskvo

Rokometašice RK Krim Mercator bodo v soboto, 13. marca 2021, gostovale v ruski prestolnici, kjer bodo odigrale povratno tekmo osmine finala DELO EHF Lige prvakinj proti CSKA-ju. Srečanje, na katerega Ljubljančanke odhajajo s popotnico petih zadetkov prednosti s prve tekme, se bo začelo ob 16. uri s prenosom na Arena Šport 1.

Preberi več »