Na zadnji domači tekmi slavil Vardar

Krimovke so na zadnji domač tekmi letošnje sezone Lige prvakinj v domačih Stožicah gostile rokometašice skopskega Vardarja. Vardarke, ki so za napredovanje med osem najboljših potrebovale zmago, so v Ljubljano prišle v najmočnejši zasedbi in slavile z rezultatom 29:47.

Zadnjo domačo tekmo so Krimovke začele zelo motivirano. Navijači so lahko videli zavzeto igro tako v napadu, kot tudi v obrambi. Trenutno bolj izkušene gostje so kljub temu prihajale do zadetkov in posledično tudi do zmage z 29:47.

Prva strelka tekme je z 11 zadetki postala Tamara Mavsar, na drugi strani je enak strelski izkupiček dosegla nekdanja Krimovka, Andrea Penezić.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK VARDAR SCBT 29:47 (12:24)
ŠC Stožice, 700. Sodnici: Kjersti, Guro (obe Norveška)

RK Krim Mercator: Petrukina, Artsiukhovich, Jurič 1, Luković 3, Čečkova 1, Mavsar 11, Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 4, Marinček, Omoregie 1, Koren 4, Jankovič, Gregorc, Pavlova.
ŽRK Vardar SCBT: Radićević 5, Gakidova, Leynaud, Nikolić 1, Lazović-Varlec 4, Dembele 5, Sokać 6, Althaus 3, Klikovac, Penezić 11, Chernoivanenko 4, Ikhneva 1, Suslina, Khmyrova 2, Lekić 5.

Sedemmetrovke: Krim 4 (3), Vardar 4 (1)
Izključitve: Krim 6 minut, Vardar 4 minute

Krimovke na zadnji tekmi rednega dela čaka gostovanje pri Budućnosti. Tekma se bo v nedeljo začela ob 19. uri. A naša dekleta ne bodo počivala. Že to nedeljo jih čaka tekma 16. kroga državnega prvenstva, v Stožicah bo ob 14:30 gostoval Naklo Tržič. V sredo prihajajo še Celjanke, takratna tekma se bo začela ob 17. uri.