Na svetovno prvenstvo 12 Krimovk

Priprave slovenske ženske rokometne reprezentance na prihajajoče svetovno prvenstvo se počasi bližajo koncu. Ekipa se bo v četrtek zjutraj odpravila na pot proti Španiji, ki bo med 1. in 19. decembrom gostila najboljše svetovne reprezentance. Barve naše države bo tokrat zastopalo sedem Krimovk.

Na seznam za letošnje svetovno prvenstvo je selektor Dragan Andžić uvrstil sedem tigric: Tijo Gomilar Zickero, Aljo Varagić, Natašo Ljepoja, Manco Jurič, Majo Svetik, Tjašo Stanko in Nino Žabjek. V okviru priprav so se Slovenke dvakrat pomerile z reprezentanco Hrvaške in obakrat izgubile. Prvič s 24:28, drugič pa se je tekma končala z rezultatom 29:21 v korist naših južnih sosed.

V Španijo bodo odpotovale še pet rokometašic Krima Mercatorja. Paula Posavec bo zastopala Hrvaško, Jovana Risović Srbijo, Allison Pineau in Oceane Sercien Ugolin bosta nosili dres francoske reprezentance, v vlogi kapetanke brazilske reprezentantke pa bo v Španiji nastopila še Barbara Arenhart. Aktualne olimpijske prvakinje so v pripravljalnem obdobju dvakrat ugnale reprezentanco Madžarske (33:28 in 29:28), Srbkinje pa so se dvakrat pomerile s Severno Makedonijo. Prvič so zmagale s 33:25, drugič pa z 20:19. Brazilska zasedba je že pred prvenstvom odpotovala v Španijo, kjer so se pomerile proti zasedbama Baskije (45:16) in Luksemburga (47:15).

Slovenska rokometna reprezentanca bo nastopala v skupini A. Dekleta bodo prvenstvo odprla v petek, 3. decembra, ko se bodo pomerila proti Črnogorkam. Dva dni pozneje (5. decembra) jim bodo nasproti stale Francozinje, nazadnje (7. decembra) pa še Angolke.

Predstavnice Krima Mercatorja na SP v Španiji (1. – 19.12.2021):

?? Tija Gomilar Zickero
?? Alja Varagić
?? Nataša Ljepoja
?? Manca Jurič
?? Maja Svetik
?? Tjaša Stanko
?? Nina Žabjek

?? Alisson Pineau
?? Oceane Sercien Ugolin

?? Barbara Arenhart

?? Jovana Risović

?? Paula Posavec