Na olimpijske igre še četrta krimovka

Medtem ko so krimovke, ki zastopajo tudi barve Slovenije, pretekli konec tedna odigrale dve pripravljalni tekmi proti Nizozemkam, za katere je nastopila Harma van Kreij, so se nekatere borile na kvalifikacijskih turnirjih za nastop na Olimpijskih igrah v Tokiu. Tja se je s črnogorsko reprezentanco uvrstila 22-letna Matea Pletikosić.

Na olimpijskem turnirju v Podgorici so se pomerile Norvežanke, Romunke in gostiteljice, ob čemer so slednje priredile pravi šok ob zmagi nad Skandinavkami. Po aktualnih evropskih prvakih so Črnogorke klonile proti Romunkam, a si zaradi ugodnejše razlike v golih prislužile poletni nastop v Tokiu. Pletikosićeva je na prvi tekmi dosegla tri zadetke, na drugi prejela rdeči karton. Srednjo zunanjo čaka delovno poletje na olimpijskem turnirju na Japonskem, kjer so si svoj nastop z zmago na svojih kontinentalnih prvenstvih že zagotovile Oceane Sercien Ugolin s francosko izbrano vrsto, ki se je v reprezentančnem tednu dvakrat pomerila z Dankami, Samara da Silva Vieira z reprezentanco Brazilije ter van Kreijeva z Nizozemsko. Četverica se bo na Japonskem mudila med  25. julijem in 8. avgustom.

Na Madžarskem je na olimpijskem turnirju v skupini z Rusijo, Kazahstanom ter gostiteljicami nastopila Jovana Risović. Vratarka se je veselila zmage nad Kazahstanom, ostale tekmice so bile za Srbijo premočan nasprotnik. Skupno tretje mesto je bilo premalo za vstopnico na OI.

Aktualne svetovne prvakinje in udeleženke olimpijskih iger, reprezentantke Nizozemske so bile na pripravljalnih tekmah dvakrat boljše od Slovenk. Za slovensko trobojnico je bila Valentina Klemenčič natančna štirikrat, Maja SvetikEma Abina ter Manca Jurič po dvakrat in Nataša Ljepoja enkrat. Na tekmičevi strani je dva zadetka dosegla tudi Harma van Kreij.