Na Madžarsko s popotnico drugega polčasa proti Nemkam

Rokometašice Krima Mercatorja v 6. krogu elitne Delo EHF Lige prvakinj čaka gostovanje na sosednjem Madžarskem. Tekma v Erd Areni proti FTC-Rail Cargo Hungaria bo na sporedu v soboto, ob 16. uri. V neposrednem prenosu si jo lahko ogledate na TV Arena Sport 1.

Slovenske predstavnice na evropskem rokometnem prizorišču izkušnje z madžarskimi klubi že imajo. Štirikrat so si sobotne tekmice v zadnjem desetletju že stale nasproti. FTC-jevke imajo boljši izkupiček – tri zmage in poraz, pri čemer so na dveh dvobojih prebile mejo 30 golov. Enkrat so bile z 31:25 boljše tigrice.

Madžarski FTC ima nekaj strelk, ki izstopajo – Anikó Kovacsics, Antje Angelo Malestein in Zito Szucsánszki. Na drugi strani ima tudi trener Uroš Bregar nekaj skritih orožijOceane Sercien Ugolin, Samaro da Silva Vieira in Mateo Pletikosić. Trojica je bila natačna že 55-krat. V golu pa izkušeno Jovano Risović. Želja roza obarvanih Krimovk, ki cel mesec v sklopu rožnatega oktobra, mednarodnega meseca osveščanja o raku dojk, nastopajo v tej barvi dresov, je, da ponovijo igro iz drugega polčasa proti Bietigheimu.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: »Verjamem v to, da nas bo pozitiven val držal naprej. Želim, da na gostovanju ponovimo igro iz drugega polčasa proti Bietigheimu. Ekipa FTC-ja je zelo kvalitetna. Tehnično in taktično so dobro podkovane. Smo pa mi v tem trenutku tekaško bolje pripravljeni in če dodamo še obrambo, kot smo jo prikazali proti Nemkam v drugem delu tekme, se bomo po tekmi lahko zopet veselili.«

Valentina Klemenčič, rokometašica Krima Mercatorja: »Želimo si, da bi v tekmo stopile bolje, kot proti Nemkam. Tekmice smo v tem tednu preko videoanaliz dobro spoznale, nevarne so v napadu. Naša naloga je, da čim bolj stisnemo v obrambi. Če nam to uspe, nam bo stekel tudi napad.«

Sobota
24. oktober
16.00
6. kolo
Budimpešta (MAD)

FTC (MAD)

:

Krim Mercator