Na levem krilu Paula Posavec

Krim Mercator je zaradi poškodbe Sanje Radosavljević, moral do njene vrnitve na igrišče zapolnili prazno vrzel na mestu levega krila. Srbsko reprezentantko bo zamenjala bronasta rokometašica z EP na Danskem, Paula Posavec.

24-letna novinka je do prihoda v Ljubljano igrala v ŽRK Lokomotiva Zagreb, pred tem pa igrala v čakovškem Zrinskem. Izkušnje z mednarodnih tekem nabira že vse od sezone 2017/18, do danes je v statistiko vknjižila 52 zadetkov. Zadnjo tekmo v dresu Lokomotive je, kot nosilka igre, odigrala v dvorani Tresnjevka na povratni finalni tekmi evropskega pokala in bila natančna štirikrat.

Za izbrano vrsto je nastopila na treh evropskih prvenstvih (2016, 2018, 2020), v lokalnem okolju je bila leta 2016 po nastopu na EP na Švedskem izbrana za najuspešnejšo športnico.

Paula Posavec, novinka v RK Krim Mercator»Igrati za tako kvaliteten klub, kot je Krim Mercator, je zame čast in obenem velik korak v moji karieri. Moja želja je, da pokažem svoje kvalitete in upravičim prihod v Ljubljano. Veselim se tudi novih soigralk, verjamem, da se bomo hitro ujele.«

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator»V klubu smo ob poškodbi Radosavljevićeve hitro reagirali. Naša želja je, da se srbska rokometašica priključi ekipi po sanaciji poškodbe, do takrat bo na njeni poziciji igrala perspektivna Paula Posavec, katere prihoda se v Ljubljani zelo veselimo.«