Na gostovanji v lov na točke za napredovanje

Rokometašice Krima Mercatorja čaka zahtevno dvojno gostovanje pri Metzu in Vipersu, ki sta neposredna konkurenta za neposredno napredovanje v četrtfinale Delo EHF Lige prvakinj. Tigrice bodo v tem tednu prvič na delu v sredo, 9. februarja, ob 18.45. Neposredni prenos tekme iz Francije bo na Arena Sport 1.
delo ehf liga prvakinj
Palais Omnisports
Metz (FRA)
18.45
Krim Mercator
Sreda, 9.2.2022

Le en zadetek je tokratne tekmice ločil v četrtem krogu skupinskega dela (28:29). Za minimalno francosko zmago je osem zadetkov dosegla Meline Nocandy, z 52 zadetki tudi sicer glavni adut zasedbe 23-kratnih francoskih prvakinj. Metz je trenutno pri šestnajst osvojenih točkah in si s tekmo manj deli drugo mesto z norveškim Vipersom.

Tudi proti evropskim prvakinjam so tigrice doma nesrečno izgubile le z zadetkom razlike (26:27). Pri norvežankah je Nora Mork zbrala 77 zadetkov, sledita ji Ana Debelić s 47 in Ragnhild Valle Dahl s 46.

Ljubljanske rokometašice z zanesljivo zmago proti turškemu Kastamonu (36:28) nadaljujejo boj za šesto mesto, ki prinaša napredovanje in vsaj dve dodatni evropski tekmi. Po kar 13 doseženih zadetkih se je Katarina Krpež Šlezak na vrhu liste strelk izenačila s Tjašo Stanko, obe sta pred zadnjimi tremi tekmami pri 48 zadetkih.

Gostovanji v Franciji in na Norveškem sta zadnji v tej sezoni skupinskega dela elitnega evropskega tekmovanja. Verjetno odločilna tekma za napredovanje bo namreč potekala v Stožicah, v nedeljo, 20. februarja, ob 14.00, se bodo Krimovke pomerile prav proti švedskemu Sävehofu. Švedinje pred gostovanjem v Ljubljani čaka le še domača tekma proti Györu.

Razpored vseh tekem prve ekipe Krima Mercatorja najdeš TUKAJ. Lestvici Delo EHF Lige prvakinj in državnega prvenstva pa TUKAJ.

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: »Ponovno sem pogledala posnetek tekme proti Kastamonu – prvi polčas smo igrali dobro in disciplinirano. V drugem polčasu je bilo zelo slabo v obrambi. Nismo se držali dogovora, zato je bil rezultat nadaljevanja 18:18. Zaradi splošne situacije je pred nami zaostala tekma proti Metzu, ki je premagal aktualne evropske prvakinje. Poizkusili se bomo kar najbolje pripraviti na te zadnje tekme skupinskega dela in igrati na vso moč. Če bo igra disciplinirana, verjamem, da lahko odščipnemo kakšno točko ali tudi dve.«

Sanja Radosavljević, rokometašica RK Krim Mercator: »Poseben občutek je biti del ekipe, ki je na terenu in doprinesiti nekaj soigralkam in klubu. Po dolgem premoru je bilo super znova stopiti na parket. Nasprotnice dobro poznamo, izkoriščajo hitre protinapade in so v napadu zelo disciplinirane. Moramo se skoncentrirati na našo igro, predvsem v obrambi in nato tudi v napadu. Če bomo povezali to dvoje, lahko verjamemo v uspeh.«

Alja Varagič, rokometašica RK Krim Mercator: »Vzdušje v ekipi je zelo dobro. Zmaga proti Kastamonu nam je vlila moč in samozavest, da smo pokazale, kar se je pričakovalo od nas. Vse to nam daje dodatno energijo za tekmi, ki nas čakata v tem tednu. Znova se bomo potrudile in dokazale, da se lahko kosamo z vsako ekipo v tekmovanju. Domača tekma proti Metzu nam je pustila grenak priokus, saj smo bile res blizu točk. Imamo še nekaj rezerve in če bomo vse naredile, kot je prav, lahko tudi v tem tednu dobimo nove točke.«