Med vratnici tudi vrhunska mlada vratarka

Trener Uroš Bregar je v preteklosti večkrat izpostavil, da želi v Krimu Mercatorju videti še več slovenskih reprezentantk. Od prihodnje sezone bo tako del našega kluba tudi ena najbolj perspektivnih evropskih vratark Maja Vojnovič.

O uspehih mlade vratarke Maje Vojnovič so se pred mladinskim evropskim prvenstvom, ki je lani potekal v Celju, razpisali tudi pri EHF. Pri 19 letih so jo izpostavili, kot prihodnost slovenskih vratark, tako ni presenetljivo tudi mesto med članskimi reprezentantkami, ki ji ga je že večkrat zaupal Bregar. Maja je v zadnjih devetih sezonah postala en najbolj prepoznavnih znakov novomeške Krke, na nedavno končanem mladinskem svetovnem prvenstvu pa je bila prvo vratarsko ime naše izbrane vrste.

Njeno izjemno znanje in odločnost je prepoznal tudi sloviti Handball planet, ki jo je, kot najmlajšo med vratarskimi vrstnicami, uvrstil med najboljše mlade vratarke pretekle sezone.

Priprave na novo sezono se bodo začele v sredo, 25. julija. Prve tekmovalne izkušnje pa bodo Krimovke dobile na Memorialu Vinka Kandije, ki bo potekal 17. in 18. avgusta in teden dni kasneje na Memorialu Josipa Samaržije Bepa (24. in 25. avgusta).

OSEBNA IZKAZNICA MAJE VOJNOVIČ:
Datum rojstva:
26. januar 1998
Višina: 180 cm
Pozicija igranja: vratarka
Nekdanji klubi: Krka (2009-2018)

Maja Vojnovič, nova okrepitev Krima Mercatorja:
“Po devetih sezonah v svojem domačem klubu ŽRK Krka sem se odločila, da se preizkusim na višjem nivoju v upanju, da pridobim še več znanja. Krim sem izbrala, ker svojim igralkam omogoča dobre pogoje ter razvoj na visokem nivoju. Pričakujem, da bomo s klubom uspešno sodelovali in skupaj dosegli zaželjene cilje.”