Krimovke začele priprave na novo sezono

Rokometašice Krima Mercatorja so se znova zbrale v ogrevalni dvorani centra Stožice, kjer so se začele priprave na novo sezono. V tekmovalnem pogoni bomo Krimovke prvič srečali na Memorialu Vinka Kandije, ki bo potekal 17. in 18. avgusta.

Pod vodstvom kondicijskega trenerja Roka Svetka, so Krimovke opravile obvezna testiranja, ki bodo podlaga za kvalitetno delo v naslednjih dneh. V Stožicah se nam bodo v nedeljo, 29. julija, pridružile tudi rokometašice ruskega Rostov-Dona, s katerimi nas čaka trdo delo vse do četrtka, 2. avgusta.

V nadaljevanju priprav se bodo ljubljanske rokometašice odpravile v Moravce, od tam pa v sosednjo Madžarsko, k Dunajvarošu. Pred memorialom Vinka Kandije bo v Stožice prispela črnogorska Budućnost. Teden dni kasneje pa bodo Krimovke gostovale v hrvaški Koprivnici, na Memorialu Josipa Samardžije-Bepa.

Želja, ki si jo je zastavil trener Uroš Bregar, je uvrstitev med najboljših osem ekip v Evropi. Seveda, ne smemo pozabiti niti na domača tekmovanja, kjer moramo ohraniti primat. Prva priložnost za novo lovoriko prihaja že v začetku septembra, ko bo na sporedu superpokalna tekma.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Prvi del priprav bomo v Stožicah, kjer imamo super pogoje. Naslednji teden nas čaka nekakšen trening kamp z Rostov-Donom, kasneje pa se selimo v Moravske toplice. Po petih dneh odhajamo v Dunajvaroš, kjer bomo znova trenirali s tamkajšnjo ekipo. Pred Memorialom prihaja tudi Budućnost. Škoda je, da se je pri obeh Angolkah zataknilo, vsi si želimo, da bi do začetka avgusta lahko pripotovali v Slovenijo. Takrat se bomo lahko maksimalno pripravili in povezali, da bomo lažje opravili prvi korak v Ligi prvakinj, nato pa premagali še to stopničko, ki jo naskakujemo že dve sezoni. Seveda je želja uvrstitev med najboljšim osem evropskih ekip.”