Madžarke prekinile niz zmag

Tretjič zapored ni šlo. Rokometašice Krima Mercatorja so po dveh pomembnih zmagah med evropsko rokometno elito v soboto, 14. januarja, gostovale pri madžarskemu Ferencvárosu. Gostiteljice, ki so si odločilno prednost priigrale že v prvem polčasu, so na koncu zmagale s 37:26 in tako prekinile niz dveh zaporednih zmag tigric.
FTC (MAD) : Krim Mercator 37:26 (19:10)
sobota, 14. januar, ob 16.00, Erd Arena, 2000 gledalcev
Sodnika: Igor Covalcius, Alexei Covalcius (Moldavija); Delegat: Bjorn Hogsnes (Norveška)
FTC: Szucsanszki, Janurik, Kisfaludy 2, Harsfalvi, Biro, Stolle 2, Bolk 7, Marton 2, Tomori, Papp 1, Malestein 7, Kukely, Klujber 10, Cvijić 4, Lekić 1, Szollosi-Zacsik 1.
Krim Mercator: Radosavljević 1, Radičević 2, Stanko 3, Pineau, Abina, Žabjek, Dmitrieva 10, Arenhart, Klemenčič 3, Ljepoja 1, Varagić, Ngombele 1, Lazović 4, Risović, Rosiak, Svetik 1.
7-metrovke: FTC 4 (4), Krim Mercator 5 (4)
Izključitve: FTC 10 minut, Krim Mercator 8 minut

Obračun v Erd Areni se ni začel po željah čete Dragana Adžića. Z nekaj napakami v obrambi in zapravljenimi priložnostmi v napadu so tekmicam dovolile, da povedejo s 4:1. Z enakim izidom, kot so povedle tudi na srečanju v Hali Tivoli. Nič kaj bolj optimistično nadaljevanje je črnogorskega strokovnjaka na klopi Krima Mercatorja prisililo, da je  v osmi minuti reagiral z minuto odmora.

Je ta pomagala? Žal ne. Igra Madžark je tekla kot po maslu, Krimovkam pa se je povsem ustavilo. Zaostanek je naraščal in po polovici srečanja znašal devet zadetkov. Usodnih devet zadetkov tigrice kljub borbeni predstavi v drugem polčasu niso mogle nadoknaditi. Emily Bölk je varovanke Gáborja Eleka hitro po vrnitvi na parket povedla v vodstvo z dvomestno prednostjo, ki so jo zadržale do konca (37:26).

 

Daria Dmitrieva z novo desetico na peto mesto vseh strelk

Voz Ljubljančank je tokrat znova vlekla Daria Dmitrieva, ki je dosegla deset zadetkov, kapetanka Barbara Lazović je zabila štiri.

Naslednja preizkušnja tigrice čaka v nedeljo, 22. januarja, ob 14.00, ko v Ljubljano prihaja češki Banik Most. Priložnost za vrnitev v zmagovalne tirnice, če bodo imele le dovolj glasno podporo s tribun!

Dragan Adžić, glavni trener RK Krim Mercator: »FTC-ju smo pustili, da igra svojo igro in to je nedopustljivo. Morali bi bolj garati, dati vse od sebe. Morali bi igrati na višji ravni. Odnos in nespoštovanje se zagotovo ne bosta ponovila! Odgovornost prevzemam nase.«

Valentina Klemenčič, rokometašica RK Krim Mercator: »Zagotovo smo želele tekmo boljše začetni. Enostavno se nam ni poklopilo. V obrambi nam ni uspelo zaustaviti tekmic, v napadu pa nismo izkoristile priložnosti. Proti Baniku Mostu se bomo borile ne glede na vse. Upam, da bo po tekmi čim več navijačev, ki nas bojo podprli.«

 

Še več fotografij najdeš v galeriji TUKAJ.