Leto 2021 Krimovke začenjajo v Nemčiji

Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo, 10. januarja, ob 14. uri severno od Stuttgarta v Areni Ludwigsburg čaka tekma 10. kroga Delo EHF Lige prvakinj. Tekmice bodo rokometašice Bietigheima, ki so jih oktobra v Stožicah z 28:26 tigrice že premagale. Tekmo lahko v neposrednem prenosu spremljate na Arena Sport 1.
Delo EHF Liga prvakinj
MHP Ludwigsburg
Bietigheim (NEM)
14.00
Krim Mercator
Nedelja, 10. januar 2021

Nemke so na repu skupine A, a slovijo po najboljšem protinapadu med osmerico. Nevarno je tudi njihovo izvajanje hitrega centra. Tu bo Bregarjeva ekipa iskala svoje priložnosti. Osredotočiti se bo potrebno na zunanjo linijo Xenia Smits – Kim Naidzinavicius – Julia Maidhof. Tekma se bo, kot večina doslej, odločala v čvrsti obrambi.

Tigrice na prvi tekmi uspešnejše

Na prvem srečanju so bile najbolj razpoložene Oceane Sercien Ugolin s sedmini, Matea Pletikosić s šestimi ter Samara Da Silva Vieira s petimi zadetki, Jovana Risovič pa je zbrala 12 obramb (34 %).

December je bil v specifičen zaradi prvenstva na Danskem, krimovkam jo je zagodel tudi koronavirus. Kljub izpadu treningov je ekipa pripravljena in motivirana za nove točke. V dosedaljem delu tekmovanja so rokometašice zbrale štiri.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Komaj čakamo, da se drugi del Lige prvakinj začne. Nekaj težav smo imeli z okužbami, a smo že v polnem trenažnem sistemu. Veseli me drugi polčas, ki smo ga pokazali proti Nemkam. Izhajali bomo iz naše obrambe, na igrišče pa stopili s srcem in željo po zmagi.”

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator“Zelo se veselimo nadaljevanja tekmovanj in ritma treningi – tekme. Naša velika želja je tudi, da bi se na tribune lahko vrnili gledalci, ki nam dajejo dodatno energijo. Naučile smo se že motivirati same, ampak nam oni velikokrat predstavljajo dodatno igralko na terenu. Iz tekme v tekmo rastemo ini upam, da bomo tudi v nedeljo pokazale, iz kakšnega testa smo.”

Nataša Ljepoja, rokometašica RK Krim Mercator“Vemo, kaj moramo narediti za zmago. Biti moramo bolj čvrste v obrambi, zaigrati igro iz drugega polčasa že v prvem, ustaviti njihove protinapade in priti do čimveč lahkih golov.”