Lazović: »Lačne smo zmage!«

Rokometašice Krima Mercatorja so pred novo visoko oviro v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V slovensko prestolnico namreč prihajajo trikratne evropske prvakinje, rokometašice Vipersa iz Kristiansanda. Tekma tedna po izboru Evropske rokometne zveze bo na sporedu v soboto, 21. oktobra, ob 18.00 v Hali Tivoli.

Ekipa s severa Evrope je v zadnjih letih prepričljivo najboljša. O njihovi prevladi pričajo tri zaporedne evropske krone, ki so si jih nadele med letoma 2021 in 2023. A v aktualni sezoni jim ne gre vse po načrtih. Po uvodnih štirih krogih imajo na svojem računu dve zmagi (FTC-Rail Cargo Hungaria in MKS Zaglebie Lubin) in dva poraza (Ikast Handbold in Team Esbjerg), s čimer zasedajo za njih skromno peto mesto v skupini B.

Tekma z Vipersom bo v soboto (21. 10.) ob 18.00 v Hali Tivoli. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Tudi tigrice računajo, da bodo Norvežankam v soboto na domačem parketu odščipnile kar dve točki. »Če kdaj, je pravi čas za slavje prav letos,« se strinjata kapetanka Barbara Lazović in krožna napadalka Tatjana Brnović. Niz devetih zaporednih zmag na medsebojnih obračunih je namreč predolg, poleg tega pa so cilji Krimove družine v tej sezoni precej višji.

Le-te bodo tigrice lahko dosegle tudi s pomočjo svojih navijačev, na katere računajo tudi v soboto. Dogajanje v Hali Tivoli bo znova pestro, evropski spektakel pa je zagotovljen. Vstopnice so še vedno na voljo TUKAJ.

Napolnimo hram slovenskega športa!

Kaj pred tekmo z Vipersom pričakujejo v domačem taboru?

Za nas je bilo obdobje po tekmi z Ikastom zelo zahtevno. Odigrali smo številne domače tekme, veliko rokometašic pa je nastopilo tudi za reprezentance. Zbrali smo se šele v torek, a mislim, da smo pripravljeni. Tudi naš zdravstveni karton je boljši kot pred reprezentančnim premorom. O Vipersu pa lahko povem, da gre za ekipo, ki je vselej dominantna. So izjemno stabilne. Predvsem takrat, ko je to najbolj potrebno. In to je lastnost, ki jih razlikuje od ostalih. So nepredvidljive in mentalno vedno dobro pripravljene.

Dragan Adžić, trener

V lanski sezoni smo že igrale s tokratnimi tekmicami, a nismo imele dovolj dolge klopi, da bi jim konkurirale. Nabrale smo si veliko izkušenj, v tej sezoni pa smo dozorele. Najmočnejši orožji norveške ekipe sta Anna Vyakhireva, motor ekipe, in Katrine Lunde v golu. V soboto imamo pravo priložnost, da same sebi dokažemo, da lahko igramo z najboljšimi.

Barbara Lazović, kapetanka

V soboto želimo pokazati dober odpor. Tekmice smo analizirali in dobro vemo, kaj nas čaka. Pripravljeni smo, pripravljeni na novo zmago!

Tatjana Brnović, krožna napadalka