Krimovke že danes osamljene na vrhu lestvice?

Rokometašice Krima Mercatorja danes, v torek, 2. oktobra, ob 20.00, čaka tretja tekma državnega prvenstva, po kateri bi že lahko ostale edina ekipa s polnim izkupičkom točk. Po zanimivem razpletu uvodnih kol so z dvema zmagama na vrhu lestvice ostale le Krimovke in njihove današnje nasprotnice iz Ajdovščine. Za ljubljanske rokometašice bo današnja preizkušnja še zadnji test pred velikim začetkom najmočnejšega evropskega tekmovanja, Lige prvakinj.

Ajdovščina je sezono začela z zmagama proti Kopru (28:23) in Velenju (33:23). Pred sezono vodilni v klubu posegli po zamenjavi na trenerskem položaju, še vedno pa jedro ekipe ostaja poznano. Tudi z Manco Jurič, ki jo naše rokometašice še kako poznajo.

V Stožicah je na treningih največ poudarka sicer namenjeno sobotnemu večernemu spektaklu. Tigrice se bodo že na uvodni preizkušnji pomerile proti Györiju, aktualnemu evropskemu prvaku, ki je v zadnjih letih venomer nasprotnik naših deklet. Tekma se bo na Madžarskem v soboto, 6. oktobra, začela ob 19.30. Prenos tekme pa si boste lahko ogledali na Šport TV 1.

3. KOLO DRŽAVNEGA PRVENSTVA
torek, 2. oktober, ob 20.00, ŠD Police, Ajdovščina
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR

1. KOLO LIGE PRVAKINJ
sobota, 6. oktober, ob 19.30, Audi Arena Györ
GYÖRI AUDI ETO KC : RK KRIM MERCATOR

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Smo v zahtevnem odbobju. Po reprezentančnem premoru se moramo znova zbrati in se pripraviti na Györ, ne smemo pa pozabiti na domače prvenstvo, kjer se od nas vedno pričakuje največ. V Ajdovščino moramo iti popolnoma osredotočeni, saj nas v nasprotnem primeru ne čaka lahko delo. Pričakujem maksimalen pristop in mirno nadaljevanje priprav na soboto.”